Banca Transilvania, Fundația Conservation Carpathia şi Asociaţia Casa Bună construiesc în Nucşoara (judeţul Argeş) un centru de zi, Casa Bună, pentru a da şansa unui viitor mai bun copiilor din zonă. Va fi un loc în care, anual, circa 200 de copiii din mediul rural vor avea o şansă la educaţie.
Prin susţinerea comunităţii şi prin iniţiative prietenoase cu mediul, partenerii proiectului doresc să contribuie la îmbunătățirea vieții locuitorilor şi la conservarea ecosistemului din zona Munților Făgăraș.
La Casa Bună, copiii vor putea studia pentru şcoală, vor avea o masă caldă şi acces la internet, vor putea face sport şi învăţa despre natură şi istoria locului. De asemenea, vor beneficia atât de meditaţii, cât şi de consultaţii medicale.
Barbara Promberger, Director Executiv, Fundația Conservation Carpathia: „Credem cu tărie că pentru a construi comunități durabile avem nevoie de parteneri cu aceleași valori, care doresc să facă parte din proiecte care sunt în folosul oamenilor și a mediului. Suntem una dintre cele mai importante organizații de conservare a naturii din România și toate eforturile noastre au fost depuse în mod constant pentru protejarea Munților Făgăraș. Însă, pentru un viitor durabil al acestui masiv unic în Europa, avem nevoie de generații de tineri educați, cu acces la o educație de calitate, de oameni care să poată construi alături de noi comunitățile viitorului”.
Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania: „Ceea ce facem acum la Nucșoara este un prim pas și ne bucurăm că punem umărul să ajutăm un grup de oameni inimoși, care fac lumea din jurul lor mai bună. Încrederea pe care românii o au în noi ne obligă să facem tot ceea ce putem ca România să fie locul pe care ni-l dorim – o țară în care avem grijă de cei vulnerabili şi în care respectul pentru natură și dezvoltarea economică merg mână în mână. Felicitări, Fundaţia Conservation Carphatia, pentru tot ce aţi realizat până acum, sunteţi un exemplu de dezvoltare sustenabilă!”
Valeriu Nicolae, Fondator, Asociaţia Casa Bună: „Casa Bună din Nucșoara va ajuta mii de copii din mediul rural. Prin construirea sediului, vrem să fim mai aproape de comunitatea din care facem parte și noi, să ajutăm acolo unde este nevoie. Nucșoara este o minune de loc, de o frumusețe care te cucerește, dar din păcate suferă de aceleași probleme ca majoritatea localităților rurale mici de la munte. Sute de hectare de pădure au fost distruse în trecut. Îmbătrânirea rapidă a populației, lipsa de infrastructură, calitatea educației, mai ales în timpul pandemiei, lipsa de locuri de muncă, accesul la servicii medicale de calitate sunt toate probleme serioase”.
***
Despre Banca Transilvania: Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România. De 27 de ani pe piaţă, BT are peste 18% cotă de piaţă, 3,2 milioane de clienţi, 3 linii de business, peste 9.000 de persoane în echipă, soluţii de online banking de ultimă generaţie şi 500 de sedii în 180 de localităţi. Este unul dintre cele mai valoroase branduri româneşti, cu o valoare de 376 milioane de euro, conform Brand Finance (2021). Dincolo de banking, Banca Transilvania doreşte să aibă impact pozitiv în România – pentru oameni, business şi mediu. www.bancatransilvania.ro
Despre Fundația Conservation Carpathia: Proiectul Fundației Conservation Carpathia a început prioritar cu protejarea de păduri și pășuni alpine în estul Munților Făgăraș, iar din anul 2012 fundația a început să se implice și în refacerea zonelor degradate. Din anul 2009 și până astăzi, proiectul a salvat de la exploatare peste 25.400 de hectare de păduri și pășuni alpine în sud-estul Munților Carpați, unde a inițiat lucrări de reconstrucție ecologică și a stabilit măsuri de protecție atât pentru pădure, cât și pentru animalele sălbatice, toate în folosul comunităților locale. Proiectul FCC este unic în România și reprezintă una din cele mai importante inițiative de conservare din Europa. www.carpathia.org.
Despre Asociația Casa Bună: De peste 12 ani, Valeriu Nicolae, împreună cu un grup de voluntari, lucrează cu copiii din cea mai vulnerabilă zonă din București, Ferentari. Rezultatele muncii lor au arătat că este posibil să schimbi viața unor copii prin contribuţia la dezvoltarea competențelor educaţionale, creative, sportive și vocaționale ale acestora. Visul asociaţiei este să construiască o reţea de Case Bune în întreaga ţară, pentru a ajuta mii de copii. www.casabuna.ro
Sursa foto: Fundația Conservation Carpathia/Casa Bună
Leave a Reply