Fundația Comunitară Brașov a lansat în 19 martie 2021 concursul de proiecte „Educație pentru Sport”, primul din cei doi piloni ai programului „Sportul pentru toți”, finanțat de către Decathlon România. Anul acesta, programul pune în mișcare comunitățile locale din Brașov și București.
Din 19 martie 2021 și până la data de 14 mai 2021, ora 18:00, școlile gimnaziale, liceele și colegiile naționale din municipiul Brașov sunt invitate să aplice pentru a primi una dintre finanțările care vor fi acordate pentru reamenajarea sau îmbunătățirea facilităților pentru sport. Astfel, vor fi susținute 3-6 școli sau colegii pentru a-și reamenaja sau îmbunătăți terenurile în aer liber sau sălile de sport. Bugetul total pentru Brașov pentru acest prim pilon este de 50.000 Euro.
„Practicarea sportului este extrem de importantă în viețile noastre, fiind cea care ne poate ajuta să avem un corp sănătos și o stare de spirit bună, la orice vârstă. Valorizăm cu atât mai mult oportunitățile de a practica sportul în locații atractive și cu facilități îmbunătățite cu cât avem un an de zile de când trăim în condiții atipice din cauza restricțiilor specifice pandemiei. Prin acest program, finanțat de către Decathlon, avem șansa să reamenajăm terenuri de sport în școli brașovene și să creăm contexte atractive și favorabile practicării sportului. Mulțumim Decathlon pentru implicarea exemplară în dezvoltarea facilităților sportive ale comunității brașovene” a declarat Laura Popeea, director executiv, Fundația Comunitară Brașov.
„Obiectivul principal al companiei este de a face sportul accesibil unui număr cât mai mare de persoane. Astfel, ne dorim să încurajăm cât mai multe persoane să-și depășească limitele și să facă mișcare, pentru a se bucura de o viață mai bună și mai sănătoasă”, a declarat Ioan Bogdan Dorobanț, CSR/Project Leader, Decathlon România. „Două dintre strategiile de responsabilitate socială ale Decathlon România sunt educația copiilor prin sport și accesul la sport al tuturor. Ne bucurăm că alături de Fundațiile Comunitare București și Brașov putem contribui la îndeplinirea acestor obiective comune.”
Cine poate aplica:
Programul “Sportul pentru toți” va acorda 50.000 de euro pentru primul pilon, ”Educație prin sport”, și își propune să finanțeze 3-6 proiecte din Brașov.
Pot aplica școli gimnaziale, liceele (teoretice / confesionale / vocaționale/ tehnice) și colegiile naționale din municipiul Brașov.
Propunerile de proiect vor putea fi trimise până pe 14 mai 2021, ora 18:00, detalii aici: https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro/educatieprinsport/aplica.php
Aplicațiile vor fi evaluate de către un juriu independent, din care fac parte:
Bogdan Dorobanț – CSR Director Decathlon, Peter Mrass – Arhitect, Markó Zsolt – E&S Rainbow Residence SRL – Project Manager, Marius Cosma – Inspector de sport județul Brașov, Daniel Petrule – Director Școala Gimnazială Sânpetru și profesor de sport, Rareș Dumitrescu – Antrenor de scrimă, István Szabó – Membru Board Fundația Comunitară Brașov
Proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe 15 iunie 2021.
Calendarul complet, criteriile de eligibilitate, procesul de selecție și jurizare, formularele de aplicație și exemple de proiecte care pot aplica sunt disponibile pe site-urile programului: https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro/educatieprinsport/
Pilonul al doilea al programului, Jocurile cartierului, va fi lansat pe data de 1 mai la Brașov.
În cadrul acestuia, vor fi finanțate aproximativ trei-patru proiecte, cu un buget total de 15.000 euro.
Detalii despre acest pilon, găsiți pe site-ul dedicat: https://sportulpentrutoti.fundatiacomunitarabrasov.ro/jocurilecartierului/
Un program similar este în desfășurare și la București, iar pentru detalii, vă invităm să accesați: https://fundatiacomunitarabucuresti.ro/2021/02/16/sportul-pentru-toti/,
***
Brașov:
Pentru detalii legate de program și de procesul de aplicație, vă rugăm contactați:
Erika Andrasi, Program Manager, Fundația Comunitară Brașov
erika@fundatiacomunitarabrasov.ro
Pentru mai multe detalii despre program, vă rugăm contactați:
Anca Gânscă, Coordonator Comunicare, Fundația Comunitară Brașov
anca@fundatiacomunitarabrasov.ro
București:
Pentru detalii legate de program și de procesul de aplicație, vă rugăm contactați:
Cristina Văileanu, Program Manager, Fundația Comunitară București
cristina.vaileanu@fundatiacomunitarabucuresti.ro
Pentru mai multe detalii despre program, vă rugăm contactați:
Violeta Marian, Coordonator Comunicare, Fundația Comunitară București
violeta@fundatiacomunitarabucuresti.ro
***
Despre Decathlon
Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente sportive ce respectă cele mai înalte standarde de calitate și inovație din domeniu.
La nivel național, Decathlon reunește peste 1200 de colaboratori, într-o rețea de 28 de magazine, la care se adaugă platforma online decathlon.ro. Magazinul include produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Kipsta, Nabaiji, Oxelo, Domyos, Btwin sau Kalenji, cu un raport excelent calitate – preț.
Decathlon comercializează și articole cu eticheta Fabricat în România, produse fabricate în cele 3 unități de producție din țară: București, Timișoara și Reșița. În cadrul acestora sunt produse echipamente sportive marcă proprie pentru drumeții montane și
trekking, precum încălțăminte, dar și articole textile pentru ciclism și biciclete pentru adulți și copii, pentru ciclism, triatlon, sporturi de echipă.
Despre Fundația Comunitară Brașov
Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În activitatea noastră de 6 ani, am finanțat și mentorat 167 de proiecte comunitare și am acordat un buget de 1.723.000 lei prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali și a persoanelor resursă din comunitate.
Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabrasov.ro
Despre Fundația Comunitară București
Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 9 ani, a finanțat peste 500 de proiecte și burse din București și Ilfov, cu mai mult de 2,1 milioane de euro. Fundația Comunitară București este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară.
Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabucuresti.ro
Sursa foto: Fundația Comunitară Brașov
Leave a Reply