Lucrările de extindere şi reabilitare a Şcolii gimnaziale nr. 2, unde se lucrează pentru înălţarea corpurilor A şi B sunt în ultima etapă, astfel că din luna septembrie, când se deschide noul an şcolar, cursurile se vor desfăşura în condiţiile cele mai bune.
„Şcoala gimnazială nr. 2 se află în proces de extindere şi reabilitare, iar în această vară lucrările la corpurile principale vor fi gata, confom graficului. Din discuţiile purtate cu constructorul, lucrările sunt aproape finalizate. La corpul A, unde s-a făcut o amenajare a mansardei, pentru a câştiga spaţii suplimentare, în această perioadă, se fac ultimele finisaje interioare, iar la corpul B, unde s-a făcut tot o supraînălţare, lucrările au fost finalizate complet. În ciuda situaţiei neprevăzute care a apărut la corpul de legătură dintre cele două – pentru care a fost nevoie de o refacere a soluţiei tehnice, în mod cert şcoala va începe în luna septembrie, în condiţii optime”, a declarat viceprimarul Costel Mihai.
Obiectivul investiţiei de la Şcoala gimnazială nr. 2 este acela de a obţine spaţii în plus în corpurile de clădire, atât pentru sălile de clasă, cât şi pentru dotarea spaţiilor existente cu un număr de grupuri sanitare care să respecte normele. Etajul mansardat peste cele două corpuri A şi B va aduce 16 săli noi, 4 grupuri sanitare, holuri şi încăperi anexă. Pe corpul de legătură, care acum a fost demolat în proporţie de 50%, va fi construit încă un etaj (al 2-lea) unde va exista un spaţiu de festivităţi.
Valoarea contractului este de 6.383.348 milioane lei fără TVA (7.596.184 cu TVA). Lucrările suntrealizate de SC STADI DESIGN SRL Brașov, aceeași firmă care a executat în bune condiții proiectul de extindere al Școalii gimnaziale nr. 1.
În altă ordine de idei, în această perioadă Municipalitatea inventariază toate lucrările pe care le are în desfășurare la şcoli şi grădiniţe, precum și reparațiile programate pentru această vară.
„Am făcut acest inventar al unităţilor de învăţământ unde avem lucrări de reparaţii, extindere sau reabilitare în curs de desfăşurare, precum şi o analiză a necesarului de lucrărir de reparaţie la unităţile de învăţământ. Dorim ca lucrările aflate în curs să fie finalizate cât mai rapid, până la debutul noului an şcolar, iar programul anual de reparaţii să îl începem mai devreme decât erau programate iniţial. Încercăm astfel să fructificăm în mod pozitiv această perioadă în care cursurile sunt suspendate, pentru ca în septembrie, când elevii vor reveni la şcoală, totul să fie pregătit şi unităţile de învăţămând să ofere cele mai bune condiţii pentru procesul de educație”, a declarat Costel Mihai.
Sursa foto: Costel Mihai
Leave a Reply