„Cobor între Stejari”, festivalul dedicat stejarilor din jurul satului Cobor, invită iubitorii de natură și experiențe inedite la cea de-a doua ediție. Evenimentul organizat de Fundația Conservation Carpathia cu sprijinul Alpha Bank va avea loc în minivacanța de Rusalii, pe 22–23 iunie, la Ferma de Biodiversitate Cobor.
Festivalul este un prilej de a cunoaște comunitatea locală, de a descoperi o zonă cu o biodiversitate naturală deosebită, de a pune în valoare pajiștile cu stejari seculari din zona satului Cobor și, de ce nu, de a dansa desculț pe iarbă. Evenimentul reprezintă, totodată, angajamentul nostru de a păstra pajiștile cu stejari seculari și de a le reface.
„Cobor între Stejari” este o invitație pentru iubitorii de trai simplu și pentru cei dornici să descopere valorile culturale și naturale locale. Pe timp de zi se vor organiza tururi ghidate de sat, drumeții la pajiștile cu stejari seculari, drumeții la stejarii care acum prind rădăcini, dar și tururi la Ferma de Biodiversitate Cobor. Traseele de drumeție vor fi puțin diferite, astfel încât cei care au mai fost la festival să poată descoperi noi peisaje.
În cele două seri de festival, muzica Anei Coman, a trupei Moonlight Breakfast, dar și a Tarafului de Caliu și Viorica vor anima curtea Fermei de Biodiversitate Cobor.
Nu vor lipsi de la această ediție activitățile pentru copii și preparatele locale, totul pentru o experință inedită de vară. Cei ce vor să împărtășească relaxarea și bucuria cu cei dragi o vor putea face cu ajutorul cărților poștale, trimise chiar de la fața locului mulțumită parteneriatului cu Poșta Română.
Biletele se pot achiziționa de pe LiveTickets.ro.
Despre „Cobor între stejari”
Festivalul este realizat de Fundația Conservation Carpathia cu scopul de a pune în valoare pajiștile cu stejari seculari din jurul satului Cobor și de a prezenta eforturile de refacere a acestora. Fundația Conservation Carpathia a demarat în anul 2019 un proiect de reconstrucție ecologică în zonă, plantând până acum 550 puieți de gorun (Quercus petraea). Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvănene, este situat la mijlocul acestor pășuni de stejar unice în Europa. Localitatea se mai distinge prin pășunile cu înaltă valoare naturală, dar și prin sura de stepă care a revenit aici prin eforturile Fundației Conservation Carpathia.
Leave a Reply