Muntele vibrează în ritmul tău și se trăiește într-un festival în care natura, oamenii, muzica și experiențele inedite își dau întâlnire. Evenimentul organizat de Fundația Conservation Carpathia și ProPark-Fundația pentru Arii Protejate, se desfășoară între 7 și 9 iulie, la Porumbacu de Jos, județul Sibiu, pe un platou deosebit de frumos de la poalele Munților Făgăraș.
Făgăraș Fest se deschide pe 7 iulie cu startul competiției de aventură, Făgăraș Adventure, și continuă în prima zi cu proiecția de film în natură și un mix de muzică bună.
În cele trei zile de festival sunt organizate tururi pe urmele păsărilor și ale animalelor sălbatice, activități pentru copii, tururi în cultura și identitatea zonei.
Serile se cântă se dansează desculț în iarbă, cu munții în zare, pe muzica celor de la Zdob și Zdub, Ovidiu Lipan Țăndărică, Fanfara 10 Prăjini și Nico de Transilvania – totul într-o atmosferă vibrantă!
Festivalul este o contribuție la bunăstarea localnicilor și la protejarea naturii, iar prezența publicului în cadrul acestuia vine să susțină acest lucru. Petrecerea timpului și vacanțelor în zona Munților Făgăraș reprezintă mici „investiții” în economia locală, ce vor începe să funcționeze și vor duce la dezvoltarea ecoturismului, în baza unor principii simple:
- protecția și promovarea naturii;
- crearea unor mecanisme de ajutorare a localnicilor;
- continuarea practicilor tradiționale, respectând principii de viață durabile;
- încurajarea consumului de produse locale, de sezon;
- promovarea gastronomiei locale;
- conservarea patrimoniului cultural;
- mișcarea în natură.
Făgăraș Fest a fost lansat în 2019, în partea de Sud a Munților Făgăraș. S-a desfășurat timp de trei ediții în zona Lerești, la Nucșoara și pe Valea Avrigului.
Făgăraș Fest 2023 este organizat în parteneriat cu Primăria Comunei Porumbacu de Sus și programul de ecoturism al Consiliului Județean Sibiu, Anii Drumeției.
Evenimentul este realizat în cadrul proiectului „Crearea unei zone de natură sălbatică în sudul munților Carpați, România”, LIFE18 NAT/RO/00108. Principalul scop al proiectului este reconstrucția habitatelor degradate și aplicarea unor măsuri de conservare, care să permită refacerea proceselor naturale și crearea de beneficii comunităților locale din zona Munților Făgăraș. Proiectul este implementat de Fundația Conservation Carpathia cu partenerii între anii 2019-2024, cu sprijin financiar din partea Fundației Arcadia prin Endangered Landscapes Programme și din partea Comisiei Europene prin programul LIFE.
Sursa foto: Fundația Conservation Carpathia
Leave a Reply