Este nevoie de susținerea comunității pentru ca echipa câștigătoare la World Robotics Olympiad WRO 2021 să participe la Salonul Internațional de Știință și Tehnologie din Dubai în februarie 2022

În luna noiembrie, echipele Academiei de Informatică din cadrul Fondului Științescu Brașov: RoDroids – nivel liceu și RoboGeții – nivel gimnaziu au ocupat, locul 2 la categoria lor de vârstă la etapa națională a Concursului Național de Știință, Tehnologie și Inginerie pentru elevi ROSEF – https://www.facebook.com/cygnus.rosef/ , calificându-se astfel, fiecare, pentru unul dintre Saloanele Internaționale de Inovație pentru elevi.

Echipa RoDroids a primit invitație de participare la MILSET, Salonul Internațional de Știință și Tehnologie pentru elevi din Dubai.

În cadrul MILSET Expo-Sciences Asia 2022 vor fi prezentate proiecte pregătite de către 800 participanți din 30 de țări. Vârsta participanților este cuprinsă între 9 și 25 ani.

România este membru asociat MILSET prin Societatea Științifică Cygnus din Suceava, cea care a și organizat concursul ROSEF.

Proiectul lor, BattAiry, oferă o metodă de a stoca sub formă de aer comprimat energia în exces generată de sursele regenerabile, adaptând moderna tehnologie CAES pentru gospodării individuale.

În  momentul de față cei 3 tineri care formează echipa RoDroids, David Ignat, Dora Glavan și Paul Vartolomei, care au ocupat LOCUL 1 la World Robotics Olympiad WRO 2021, își pregătesc pașapoartele și lucrează la îmbunătățirea proiectului câștigător de la WRO, așa cum au recomandat jurații concursului ROSEF. Împreună cu mentorul, au stabilit calendarul pentru următoarele 10-12 întâlniri de lucru pentru ca prototipul prezentat în Dubai să aibă șanse maxime în cadrul jurizării.

Costurile estimate pentru participarea în Dubai sunt de 5.000 Euro pentru cei trei elevi și pentru mentorul echipei care îi va însoți, astfel: transport  1.400 Euro, cazare, masă și taxa de participare 2.600 Euro, materialele pentru upgradarea proiectului actual 1000 Euro.

Biletele de avion trebuie cumpărate cât mai curând pentru a beneficia de un preț bun și pentru a respecta dead-line-ul de 31 decembrie 2021, deoarece confirmarea participării la Salonul Internațional nu poate fi făcută decât cu dovada achiziționării  acestora.

Concursul WRO 2021 a reprezentat pentru mine nu doar o provocare pentru a-mi demonstra cunoștințele, ci și o oportunitate de a învăța lucruri noi și de a-mi cunoaște mai bine colegii minunați. În timpul “ședințelor” de lucru, care uneori ajungeau să ne ocupe toată ziua, treceam prin tot felul de provocări și emoții care nu pot fi descrise. Însă experiența pe care am avut-o în timpul concursului a fost fără precedent, egalată doar de emoțiile pe care le-am simțit după afișarea rezultatelor.” – Paul Vartolomei, membru al echipei RoDroids

E o bucurie nespus de mare ca mentor când vezi cum semințele pe care le sădești în acești tineri, ajutându-i să-și descopere talentul și să-l șlefuiască, cresc odată cu munca și efortul depus de ei, și ajung să aducă roade și onoare nu numai nouă ca profesori, părinți sau susținători, dar și orașului și chiar țării.” – Mitel Ardelean, Mentorul echipei RoDroids

Este o plăcere să poți vedea tineri pasionați, care sunt gata să lucreze și câte 12 ore pe zi pentru a-și putea pregăti cu excelență proiectul pentru competiție; din vacanța de vară au început să lucreze la el.” Răzvan Ardelean, Președintele Academiei de Informatică Brașov

Vă invităm să susțineți performanța și să îi ajutați pe membrii echipei RoDroids să participe la această competiție internațională.

Puteți face o sponsorizare sau o donație direct în contul IBAN  RO27CECEBV0130RON0908195, deschis la CEC Bank Brașov pe numele Fundația Partener Brașov, CIF 13170724.

Pentru informații suplimentare:

Răzvan-Ioan  Ardelean Președinte, Fundația Partener Brașov

partbv@gmail.com

0722665177

 

*****

context

În aprilie 2021, Fundația Comunitară Brașov, alături de Federația Fundațiile Comunitare din România, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și finanțatorii locali: Rap Group, ATOS, Benchmark Electronics, Duvenbeck, Miele România, Pentalog și Diverco, a lansat ediția Științescu 4.0, cu 2 piloni: HUB 1.0, în cadrul căruia sunt finanțate proiecte din domeniul STEAM care au fost implementate cu succes într-una din primele 3 ediții ale Fondului Științescu și care pot fi replicate și scalate, cu impact în mai multe micro-comunități și Științescu 4.0 Clasic, pentru finanțarea proiectelor creative, inovatoare, care facilitează înțelegerea unor fenomene simple, cu care intrăm în contact în viața de zi cu zi.

Proiectul Academiei de Informatică, INVENTRONICA face parte din Științescu 4.0 Clasic, având un buget de 16.000 lei. Proiectul își propune ca 53 de copii cu vârsta între 7-18 ani să fie antrenați în 6 clase cu activități de electronică, iar 5 dintre aceștia să fie selectați pentru a participa la o clasa de Cercetare-Dezvoltare-Inovare în cadrul căreia să realizeze proiecte cu care să participe la concursurile de inovație pentru elevi.

Academia de Informatică Brașov este de 6 ani locul în care li se oferă tinerilor brașoveni șansa să-și descopere, să-și hrănească și să-și șlefuiască pasiunea pentru IT și inovație, să învețe să viseze la un viitor mai bun și să folosească tehnologia pentru a-l transforma în realitate.

————————————————

Despre Fundația Comunitară Brașov

Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară. În cei aproape 7 ani de la înființare, Fundația Comunitară Brașov a finanțat și mentorat 206 proiecte comunitare în valoare de 2.781.774 ron, prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali și a persoanelor resursă din comunitate

Fundația Comunitară Brașov este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară.

Pentru mai multe detalii, vizitați www.fundatiacomunitarabrasov.ro

 

Despre Fondul Științescu

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEAM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experimentare, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care să fascineze și să implice în mod direct copiii și tinerii.

Științescu, a cărui menire este să-i ajute pe copii să descopere sensul ultim al științelor, le oferă mentorilor – profesori, elevi, studenți, profesioniști din toate domeniile – finanțări, resurse, îndrumare și sprijin.

În prezent, Fondul Științescu este implementat de 13 fundații comunitare din țară, toate desfășurând competiții similare de proiecte locale în: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Prahova, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și Țara Făgărașului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.