Vineri, 11 noiembrie, de la ora 10, o nouă lecție „Educație la Înălțime” despre „inima culturii românești”, Ateneul Român. Un simbol al solidarității românilor, care au răspuns pozitiv campaniei “Dați un leu pentru Ateneu” pentru ridicarea edificiului. Un templu al zeiței Atena devenit imediat un simbol culturii și al Bucureștiului. La Ateneul Român au conferențiat pe diverse teme mari personalități și savanți ai României, au concertat toți artiștii importanți ai țării, care au lansat în primă audiție capodopere ale muzicii, s-au organizat primele expoziții de pictură și sculptură ale maeștrilor artei plastice.
O lecție în care elevii vor fi purtați pe acordurile muzicii, prezentată de Consuela Colțan, profesoară învățământ primar la Școala Gimnazială nr. 280, București și Grațiela Popescu, profesoară de muzică la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” din București. Vineri, de la ora 10, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook „Educație la Înălțime”.
Lecția va cuprinde concursul cu premii constând în cărți de la editura Litera, premii în valoare de 2400 de lei.
În cadrul lecției elevii din trei școli din țară vor intra pe Zoom în dialog cu profesorii de pe teren și cu invitații lor.
Tema principală a lecției vizează obiectivul de dezvoltare durabila ODD 4 – Educație de Calitate.
Lecţiile se difuzează pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook „Educaţie la Înălţime”. De asemenea, acolo sunt postate toate materialele, promourile şi filmele ce ţin de proiect. Proiectul are un site dedicat, educatielainaltime.ro, unde profesorii își pot înscrie școala și pot afla detalii despre cum să se conecteze la lecții.
„Educație la Înălțime” este un proiect inovator al Asociației Însemne realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului României și cu sprijinul Ministerului Educației.
Leave a Reply