Costel Mihai a decis lista candidaților PMP Brașov pentru Consiliul Local Brașov. Promite profesioniști și transparență maximă în administrația brașoveană

Săptămâna trecută, Costel Mihai, a susținut o conferință de presă în care și-a prezentat oficial candidatura pentru funcția de primar al municipiului Brașov și lista de candidați pentru Consiliul Local Brașov.

La Brașov, PMP este Costel Mihai, cel care conduce și are mână liberă din partea lui Eugen Tomac să aleagă oamenii și alianțele în plan electoral. Acesta vine cu o mișcare pe care te-ai fi așteptat s-o găsești la Alianța USR-PLUS, aceea de a scoate oamenii în față, profesioniștii pe care vrei să-i bagi în administrație și cei care vor să facă proiecte. „Oricine poate face politică, dar proiectele pot fi făcute doar de profesioniști”, a spus Costel Mihai.

În acest sens propune o listă de candidați, fiecare cu o specializare pe un domeniu bine definit și cu experiență în domeniul respectiv. Chiar dacă de la conferința de lansare până la înregistrarea candidaturilor la Biroul Electoral Local, pierde un om, în persoana doamnei Diana Chelaru (sportivă), Costel Mihai rămâne cu șapte candidați: Cătălina Dinu – jurist, coordonator al Biroului Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului; Dr. Petru Gorgon – medic, co-fondator al Clinicii Polimed; George Antohe – inginer, director ARR Braşov, preşedinte al PMP; Georgiana Buta – expert în educaţie; Arh. Gabriela Micioiu – fondator al unui birou de arhitectură; Monel Puia – muzician.

Costel Mihai îl recrutează în echipa sa și pe Ovidiu Sîrghie, pe postul de secretar general PMP Brașov. Acesta are deja experiență politică, trecând prin PNL și ALDE înainte de a ajunge în PMP.

Mai trebuie reamintit de pactul semnat de PMP Brașov în mandatul 2016-2020, cu George Scripcaru, PNL Brașov și UDMR Brașov. Costel Mihai spune că a fost un acord pentru constituirea de majorități în Consiliile Locale și că s-a regăsit în proiectele desfășurate în acest mandat.

Pentru noul mandat, Costel Mihai promite profesioniști și transparență maximă în administrația brașoveană și consideră că Brașovul are nevoie de o viziune de ansamblu pentru dezvoltare.

Costel Mihai pare să fie omul acordurilor, spunând că și în următorul mandat este deschis la discuții și alianțe post-electorale, în special cu forțele de dreapta, dar nu exclude pe nimeni.

Lista propusă pentru Consiliul Local Braşov este următoarea:

1. Costel Mihai – jurist, cadru universitar asociat la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, cel mai tânăr viceprimar al municipiului Braşov, în anul 2016, şi cel mai tânăr consilier local al Braşovului, în anul 2008, la primul său mandat.

Costel Mihai estre absolvent al Facultății de Drept și Sociologie din cadrul Universității Transilvania, absolvent al Masterului cu specializarea Sisteme de Drept și Instituții Publice Comunitare, la Facultatea de Drept şi al cursurilor Universității A. Coruna din cadrul Centrului de Studii Europene (Spania) în domeniul Drept Internațional Umanitar. Din punct de vedere profesional Costel Mihai a acumulat experienţă ca Director al Agenției Domeniilor Statului – filiala județului Brașov și cadru didactic asociat în cadrul Universității Transilvania, Facultatea de Drept. În prezent, pe lângă funcția de viceprimar, Costel Mihai este şi cadru didactic asociat în cadrul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” unde predau Drept Internațional Umanitar.

În calitate de viceprimar al orașului Costel Mihai a coordonat activitățile Direcţiei Fiscale, Direcţiei de Servicii Sociale, Căminului pentru Persoane Vârstnice, Centrului pentru Persoane fără Adăpost, Serviciului Public de Administrare Creşe, R.A.T. Brasov, Societatea Tetkron S.R.L., precum şi activitatea Direcţiei Juridice şi de Administraţie Publică Locală, Compartimentului Instituţii Cultura şi Compartimentului Monitorizare Regii Autonome şi Societăţi Comerciale din și am asigurat implementarea proiectelor cu finanţare europeană/guvernamentală din domeniile de activitate ale instituţiilor/serviciilor publice coordonate.

Printre cele mai importante realizări în mandatul de viceprimar sunt: rezolvarea crizei din termoficare reorganizarea transportului public, organizarea Festivalului Ziua Limbii Române (3 ediții), creștere buget Festivalul de Teatru și extinderea lui pe plan internațional, alocare buget de 500.000 de lei Festivalului Internațional de Dramaturgie Contemporană, majorare buget finanțare proiecte culturale de la 500,000 lei la 2 milioane de lei, parteneriat UNICEF România pentru un Brașov – Oraș prieten al copiilor, demararea construcției a trei noi creșe în Brașov.

„Venim la aceste alegeri cu o listă de propuneri pentru Consiliul Local Braşov, în care se regăsesc doar oameni profesionişti, oameni care nu au mai făcut niciodată politică, însă sunt specialişti pe ceea ce au ales să facă şi sunt recunoscuţi la nivel local şi naţional pe domeniile lor de activitatea. Ideea unei echipe de oameni bine pregătiţi în diferite domenii, pentru Consiliul Local, este aceea de a aduce eficienţă în actul administrativ, având în vedere că Deliberativul Local, respectiv CL, este cel care decide în mare parte asupra calităţii vieţii pe care o duc oamenii din comunitatea noastră. Am încredere în candidaţii pe care i-am ales şi în faptul că putem face ca lucrurile să se dezvolt frumos pentru municipiul Braşov”.

2. Cătălina Dinu – coordonator al Biroului Teritorial Braşov al instituţiei Avocatul Poporului și lector univ. dr. la Facultatea de Drept a Universității Transilvania

Cătălina este doctor în Drept, absolventă a Școlii Doctorale a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Drept, a cursului postuniversitar – Universitatea Transilvania din Braşov, Departamentul de psiho-pedagogie didactică. Ea și-a finalizat studiile în Masterat în Drept pe specializarea „Drepturile minorului şi administraţie publică” în cadrul Universității I.C.Drăgan – la Facultatea de Drept și este licenţiată în  ştiinţe juridice la Universitatea din Craiova –Facultatea de Drept Nicolae Titulescu. Cătălina este un iubitor al muntelui și al naturii, îi place atmosfera din Piața Sfatului și crede că Brașovul oferă cel mai bun exemplu de îmbinare între natură, istorie și partea modernă.

Candidez pentru un loc în Consiliul Local Brașov alături de Mihai Costel pentru că am încrederea că este un om potrivit și competent pentru demnitatea de primar. Din calitatea de lector universitar, unul dintre planurile mele se bazează pe dezvoltarea unei colaborări între mediul universitar și administrația publică locală. Din experiența dobândită lucrând în cadrul instituţiei Avocatul Poporului, îmi doresc să implementez proiecte pentru persoanele vulnerabile (vârstnici, persoane singure, cu venituri reduse, familii monoparentale) prin care să ne asigurăm de respectarea drepturilor omului și de îmbunătățirea calității vieții. Ca iubitor al naturii și al muntelui, îmi propun ca Brașovul să devină un pionier în protecția naturii prin implementarea unor măsuri de diminuare a poluării, crearea unei infrastructuri care să respecte natura și nevoile oamenilor și care să păstreze îmbinarea frumoasă între partea urbană și natură”.

3. Dr. Petru Gorgon – Medic cu specializare în medicină de laborator. S-a mutat la Brașov acum 25 de ani, aici și-a finalizat studiile la Facultatea de Medicină și aici și-a întemeiat familia. Locul lui preferat din oraș este Cetatea Brașovului, loc care păstrează nu doar amintiri dragi, cât și decizii importante pe care le-a luat.

Petre are o experiență de 20 de ani în domeniul medical privat, făcând parte din echipa Clinicii Hiperdia, precum și din cea a spitalului de Oncologie din Brașov. Astăzi, este co-fondator al Centrului Medical Polimed Dacia.

Candidez pentru un loc în Consiliul Local al Brașovului pentru că îmi doresc să dezvoltăm infrastructura spitalelor din oraș și să le aducem la standardele potrivite pentru perioada în care trăim. Cred că experiența mea din calitatea de admininstrator de clinică medicală mă va ajuta să implementez proiecte îndrăznețe”.

4. George Antohe – inginer, director ARR Braşov, preşedinte al PMP

George este președinte al organizației municipale Brașov a PMP. A absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică de la Universitatea „Trasilvania” din Braşov, a fost șef de birou la Serviciul Tehnic al RATBV, iar în prezent este director al Autorităţii Rutiere Române Braşov. A fost președintele organizației de tineret în cadrul PMP având crezul că implicarea tinerilor în politică şi în viaţa publică poate aduce schimbarea de care avem nevoie în societate, în politică, în administrație. Este un om al faptelor, nu al vorbelor și știe că ideile bune vin după o plimbare în natură, așa că zona lui preferată din Brașov este „La Iepure”.

5. Georgiana Buta – expert în educaţie

Georgiana este specialistul nostru în domeniul educației preșcolare. A fost învățătoare la Școala Gimnazială numărul 31 din Brașov timp de 4 ani, iar în ultimii 16 ani a predat în învățământul preșcolar. De 5 ani este directorul Grădiniței cu program prelungit numărul 3, Brașov. Este absolventă a Liceului Pedagogic Brașov, a Colegiului de Institutori (specializare limba engleză) și a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, profilul Psiho-Pedagogie. Are un master în Comunicare Managerială și Resurse Umane și un al doilea în curs de finalizare, cu specializare în Dimensiunea europeană a managementului organizației. Este membră în Consiliul Consultativ al Directorilor și metodistă a Inspectoratului Școlar Județean Brașov, este atestată ca formator și mentor de practică pedagogică și are dubla specializare de învățător și educator.

Este absolventă a cursului Managementul Afacerilor Interne organizat de Colegiul Național al Afacerilor Interne din cadrul Academiei de Poliție București.

6. Arh. Gabriela Micioiu – fondator al unui birou de arhitectură

Gabriela este expertul nostru în arhitectură și plan urbanistic. A studiat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, a fost arhitect în cadrul unei firme de arhitectură, iar de 15 ani este și fondatorul unui birou de arhitectură. A contribuit la realizarea Planului Urbanistic Zonal şi la amenajarea cartierului Coresi și răspunde cu drag întrebărilor cu tematică arhitecturală și urbanistică. Iubește Centrul vechi al Braşovului și își dorește să readucă la viață clădirile vechi și abandonate, astfel încât bijuteriile arhitecturale ale orașului să fie scoase în evidență.

7. Monel Puia – muzician

Pasionat de muzică de mic, a cochetat cu pianul, clarinetul, chitara, basul. A susținut concerte în toată țara alături de formații dragi nouă, precum Conexiuni, Romanticii sau Compact B. A studiat la Universitatea Româno-Americană din București, fiind absolvent al Facultății de Turism intern și internațional, a fost muzicolog și responsabil cu programele artistice timp de 7 ani în industria hotelieră. Spune despre el că este un artist în primul rând și îi place zona Pieței Sfatului și a centrului vechi, aici păstrându-se esența unui oraș european.

Leave a Reply

Your email address will not be published.