Construcţia celor nouă componente din cadrul Aeroportului Internaţional Braşov a fost reluată miercuri, 22 aprilie, după ce ordinul de reîncepere a lucrărilor cu data de astăzi a fost emis pe 15 aprilie 2020 şi transmis firmei Construcţii SA Sibiu de către dirigintele de şantier.
Acest şantier, pornit pe 1 august 2019 şi redeschis acum, include realizarea următoarelor obiective: clădire energetică, remiză PSI, posturi de control acces, gospodărie de apă, parcare auto şi drum de acces între terminal şi DJ 103C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri şi porţi, reţele interioare şi platformă antisuflu. Valoarea contractului încheiat între Județul Brașov și SC Construcții SA Sibiu pentru „Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav Etapa a III-a, Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații pentru 9 obiecte” este de 34.026.900,82 lei.
Administratorul firmei constructoare, Adrian Homan, s-a deplasat astăzi, pe amplasamentul de la Ghimbav, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, şi administratorul public Daniel Gligoraş, şi a dat asigurări că lucrările vor avea un ritm susţinut, în concordanţă cu graficul de execuţie convenit.
Aşadar, la Ghimbav sunt în desfăşurare două şantiere, lucrările la cele nouă obiecte fiind interconectate cu cele de construcţie a terminalului de pasageri, al cărui şantier a fost inaugurat pe 16 martie 2020.
În cel mai scurt timp, administraţia judeţeană va lansa şi lucrările de balizaj, amenajare a benzii pistei de decolare-aterizare şi sistematizare pe verticală, ceea ce va face la proiectul Aeroportului Internaţional Braşov să fie în desfăşurare lucrări totalizând peste 250 de milioane de lei, a căror finanţare este asigurată din bugetul Judeţului Braşov pe 2020.
În ceea ce priveşte construcţia terminalului, managerul proiect al firmei BOG’ART, Ionuţ Ioniţă, a precizat că partea de excavaţii şi hidroizolaţia sub radier (sub fundaţie) au fost deja finalizate, 50% din armarea fundaţiei s-a realizat, iar mâine, la ora 15:30, va începe turnarea în regim continuu, pe parcursul a 20-24 de ore, a 1000 metri-cubi de beton.
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Leave a Reply