Consilierii judeţeni USR propun Consiliului Judeţean Braşov să solicite o hotărâre de guvern pentru unificarea conducerii celor două parcuri industriale, Carfil şi Metrom

Prin unificarea conducerii celor două parcuri industriale aflate în proprietatea Consiliului Județean Brașov – Carfil Industrial Parc SA și Metrom Industrial Parc SA – s-ar face o economie anuală de aproape 1 milion de lei. Sumele astfel economisite ar putea fi investite în modernizarea clădirilor ce aparțin celor două societăți, unele dintre acestea aflându-se într-o stare avansată de degradare.

În acest sens, consilierii județeni USR au depus, pe data de 7 aprilie, o petiție prin care solicitau analiza oportunității și legalității unificării conducerii celor două parcuri industriale.

Răspunsul primit din partea compartimentului aflat în subordinea domnului Veștea a fost că nu se poate, pentru că este nevoie de o hotărâre de Guvern.

Emanuel Dobrinoiu, liderul grupului consilierilor județeni USR: „Dacă e nevoie de hotărâre de guvern, atunci să cerem Guvernului României să emită o hotărâre de guvern. Exact la fel cum s-a cerut pentru desființarea Unității Medicale de Asistență Medico-Socială Sânpetru.”

Ovidiu Paraschivescu, consilier județean USR: „Vom reveni cu o cerere de memorandum către Guvernul României. Dacă domnul Veştea nu dorește să investească această economie de un milion de lei în parcurile industriale, poate îi folosim la repararea drumurilor județene. Avem multe de reparat și fonduri insuficiente în acest moment.”

 

Informaţii suplimentare oferite de consilierii județeni USR:

Cele două societăți sunt administrate, în prezent, de două echipe de conducere (în total 16 angajați), în condițiile în care deservesc un număr de aproximativ 100 de societăți chiriașe cu aproximativ 700 locuri de muncă.

În schimb, Consiliul Judeţean Cluj deține 3 parcuri industriale, plus unul în construcție, însemnând 133 de societăți chiriașe și 13.210 locuri de muncă, cu o singură echipă de conducere. Iar Primăria Oradea deține 6 parcuri industriale însemnând 117 societăți chiriașe și 9.748 locuri de muncă, totul sub o singură echipă de conducere.

Economia care s-ar face prin unificarea conducerilor celor doua parcuri egalează bugetul estimat de investiții al Metrom și de 3 ori bugetul estimat de investiții al Carfil pe anul 2023.

Sursa foto: Metrom Industrial Parc SA

Leave a Reply

Your email address will not be published.