Iceberg+, Centrul European de Inovare Digitală „Futures of Innovation Technology” (FIT EDIH), Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) și EIT Urban Mobility RIS Hub Romania organizează, în perioada 10-11 aprilie 2024, conferința “Cooperare regională 2024: Transformare digitală și tranziția către comunități inteligente” la Hotel Kronwell din Brașov. Evenimentul va reuni experți și profesioniști din domeniile inovării digitale și dezvoltării regionale, pentru a discuta provocările și oportunitățile transformării digitale în comunitățile inteligente din țară.
Prima zi a conferinței va beneficia de prezența factorilor de decizie în ceea ce privește politica de digitalizare și inovare a Uniunii Europene și României, intervențiile reprezentanților Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării și ai Autorității pentru Digitalizarea României fiind punctele-cheie de atracție. De asemenea, participanții vor avea oportunitatea de a interacționa cu lideri ai inovării digitale și antreprenoriatului, precum Mihaela Lafont, Country Officer pentru EDIH-urile românești, Alina Pârâială, Director în cadrul Autorității pentru Digitalizarea României, și Ionuț Țața, CEO Iceberg+. Aceștia vor aduce pe plan local experiența și expertiza pe care le-au dobândit la nivel internațional în sprijinirea transformării digitale a comunităților inteligente, subliniind importanța colaborării între sectoare pentru crearea unui viitor sustenabil și inovator.
„Suntem deosebit de onorați să putem crea acest spațiu de dezbatere cu privire la nevoile autorităților și instituțiilor publice locale în ceea ce privește digitalizarea și transformarea digitală, subiecte esențiale pentru bunăstarea și creșterea economică a comunităților noastre. Deseori, autoritățile publice, preocupate de asigurarea serviciilor către locuitori, nu reușesc să identifice suficiente resurse pentru a iniția sau accelera propria transformare digitală. Astăzi, ele au oportunitatea unică de a beneficia de serviciile centrelor de inovare digitală, care, finanțate de Comisia Europeană și Guvernul României, pot juca rolul unor consultanți personali în digitalizare, astfel încât administrația locală să devină cea mai eficientă versiune a sa, în folosul tuturor românilor” a declarat Ionuț Țața, CEO Iceberg+.
Cea de-a doua zi a evenimentului este dedicată dezbaterilor privind mecanisme alternative de sprijin și finanțare pentru transformarea digitală a orașelor din România, proiecte pentru sprijinirea comunităților locale și cercetare în domeniile securității cibernetice și inovării în sectorul public. Astfel, participanții vor descoperi specific care sunt pașii în transformarea digitală a organizației lor, învățând despre sursele alternative de finanțare și sprijin disponibile, în special prin intermediul centrelor de inovare digitală, și analizând împreună cu experții cele mai recente tendințe și cercetări în domeniul securității cibernetice.
Evenimentul se va încheia cu o sesiune de networking, care reprezintă unul dintre cele mai valoroase aspecte ale conferinței. Aceasta va oferi participanților nu doar oportunitatea de a interacționa și de a discuta într-un mediu informal, ci și posibilitatea de identifica potențiale colaborări și parteneriate care să conducă la proiecte și inițiative comune în viitor.
Persoanele interesate să participe la eveniment se pot înregistra gratuit la conferință, accesând acest link sau scanând codul QR de mai jos:
Pentru informații suplimentare și pentru înregistrare, vă rugăm să vizitați pagina dedicată conferinței la https://www.digitalinnovationhub.fit/evenimente/noutati sau să contactați organizatorii la fitedih@iceberg.ro .
Despre conferință:
Conferința “Cooperare regională 2024: Transformare digitală și tranziția către comunități inteligente” este un eveniment de două zile care aduce împreună experți și profesioniști din domeniul inovației digitale și al dezvoltării regionale pentru a discuta despre provocările și oportunitățile transformării digitale în comunitățile inteligente din România.
Despre organizatori:
ICEBERG+ este unul din liderii pieței de consultanță în inovare și transfer de tehnologie, și furnizor de servicii de acces la finanțare pentru beneficiari publici și privați din România, cu o ambiție europeană și o prezență regională. Oferă viziune și interpretare, experiență, expertiză și know-how clienților săi prin modele de afaceri digitale și flexibile. Iceberg+ administrează centrul de transfer de tehnologie CITT-I4T specializat în Smart City, Industry 4.0 și e-Health și este singura companie care implementrează trei centre de inovare digitală în România, FIT Digital Innovation Hub, DIZ Digital Innovation Hub și CityInnoHub DIH. De asemenea, gestionează hub-urile din România EIT Urban Mobility și EIT Manufacturing și a coordonat hub-ul românesc EIT InnoEnergy în perioada 2019-2020.
Futures of Innovation Technology Euriopean Digital Innovation Hub (FIT EDIH) este primul și singurul Centru de Dezvoltare Digitală din Regiunea Centru a României.
FIT EDIH crede într-o Regiune Centru în care IMM-urile, Instituțiile Publice și toate părțile interesate sunt împuternicite să decidă dacă doresc să facă parte din viitorul digital și inovator. FIT European Digital Innovation Hub este unul dintre facilitatorii esențiali ai acestui viitor și va contribui fundamental la dezvoltarea ecosistemului de inovare al Regiunii Centru.
FIT EDIH va susține pe o perioadă de 5 ani 124 de IMM-uri și 17 Instituții Publice, dezvoltându-și cele 4 categorii de servicii prin parteneriate de rețea sau colaborări cu alte proiecte din cadrul programului Orizont 2020, CSA-uri și alte inițiative, incluzând Agrofood, DIH World, Digitalise SME sau DIHNET.eu, I4MS DIH network, Leadership4SMEs și BOWI. Serviciile oferite de FIT EDIH pentru organizațiile care caută transformare digitală includ acces la finanțare, teste înainte de a investi, abilități și formare, precum și construirea unui ecosistem și rețele.
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) este o confederație patronală de renume la nivel național. Această organizație reprezintă unitar și eficient interesele IMM-urilor și a mișcării patronale, atât la nivel național, cât și internațional. CNIPMMR își propune să promoveze și să susțină dezvoltarea și creșterea competitivității și performanței mediului de afaceri din România. Prin poziția de Vicepreședinte, face parte din cadrul Organizației Europene a IMM-urilor și are un reprezentant în cadrul grupului angajatorilor al Comitetului Economic și Social European. Aceste conexiuni internaționale îi permit să contribuie la formarea politicilor și deciziilor care afectează afacerile și mediul de afaceri din România.
Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) are ca scop atingerea obiectivelor ambițioase ale Guvernului României în ceea ce privește transformarea digitală a societății românești. ADR promovează trecerea instituțiilor publice și a celor din mediul privat la un nivel superior în furnizarea serviciilor rapide, sigure și eficiente.
ADR se angajează să demonstreze prin succesul său că transformarea digitală poate aduce schimbări semnificative în viața cetățenilor României. Prin inițiativele și realizările acestei organizații, ADR urmărește să inspire încredere și să evidențieze beneficiile transformării digitale pentru întreaga societate românească.
EIT Urban Mobility RIS Hub Romania este un proiect co-finanțat de EIT Urban Mobility, coordonat de Iceberg+, alături de partenerii săi, Spherik Accelerator și Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România.
EIT Urban Mobility, este o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, care își propune să accelereze soluțiile și tranziția către un sistem de transport centrat pe utilizator, integrat și cu adevărat multimodal.
Obiectivul principal al acestui hub este de a facilita accesul stakeholderilor la serviciile si oportunitățile oferite de catre EIT Urban Mobility. Focusul actual al acestuia este de a extinde networking-ul prin sprijinirea inovației și creșterea gradului de conștientizare în cadrul ecosistemului, pentru a construi o comunitate activă la nivel național, implicată în dezvoltarea mobilității urbane.
Leave a Reply