CNI anunță aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea căminului studențesc de la Aula UNITBV. În perioada următoare se lansează procedura de achiziție

Guvernul a aprobat la data de 27 februarie indicatorii tehnico-economici pentru construirea căminului studențesc în spatele Aulei Universității Transilvania din Brașov.

Proiectul vizează realizarea unei construcții cu regim de înălțime 2S+P+4E+5E retras+ 6E retras, compus din trei tronsoane cu funcțiunea de cămin studențesc, care va totaliza 206 locuri de cazare (din care două sunt dedicate persoanelor cu dizabilități). De asemenea, căminul studențesc va fi prevăzut și cu 34 locuri de parcare (dintre care trei pentru persoanele cu dizabilități) în subsolul clădirii.

Fiecare cameră va avea o capacitate de cazare de două locuri și va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Totodată, fiecare etaj va fi prevăzut cu sală de lectura, spălătorie – uscătorie, sală de mese și chicinetă.

Schimbări semnificative față de 2018 când se vorbea de un complex cu spaţii de cazare, spaţii multifuncţionale, spaţii de alimentaţie publică, 190 locuri de parcare, spaţii tehnice şi un bazin de înot.

Nu se vorbește de parcări pentru biciclete la acest obiectiv de investiții, deși ar trebui să fie o dotare standard la nivelul anului 2020.

Un alt aspect despre care nu se vorbește, aglomerarea zonei cu un nou bloc de locuințe, pentru că asta este căminul studențesc, din descrierea oferită de CNI. Desigur, investiția face parte și este permisă de administrația Scripcaru, cunoscută ca administrația „Facem ce vrem noi, fiindcă putem”. Dacă administrația Scripcaru nu are nicio viziune urbanistică și de dezvoltare sustenabilă, vedem că nici Universitatea Transilvania nu are nicio viziune. Eforturile UNITBV ar trebui să fie direcționate spre realizarea unui campus universitar.

Căminul studențesc va fi realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții (instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației).

Valoarea estimată este de 42.034.443,15 lei, iar durata estimată de realizare este de 22 de luni (dintre care două luni vor fi dedicate activității de proiectare).

În perioada următoare, conform prevederilor legale, pentru obiectivul de investiții vor fi demarate procedurile de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, durata exactă și valoarea contractului urmând a fi stabilite după finalizarea acestor proceduri.

Sursa foto: CNI

Leave a Reply

Your email address will not be published.