Chamber Jazz la Universitatea Transilvania | Adi Stoenescu Trio | SURFACING
Chamber Jazz la Centrul Multicultural al Universității Transilvania, sâmbătă, 5 martie, ora 19:00
Adi Stoenescu Trio | SURFACING (RO/BG)

Adi Stoenescu | pian
Mihail Ivanov | contrabas
Iulian Nicolau | tobe

Adi Stoenescu Trio – SURFACING este cea mai nouă formulă sub care pianistul Adi Stoenescu explorează peisajul în schimbare al jazz-ului contemporan. Componența actuală, cu Mihail Ivanov la contrabas și Iulian Nicolau la tobe, se organizează în jurul unor compoziții în primă audiție, create pentru seria Chamber Jazz, la care se adaugă cele incluse pe albumul „Waking Light” al Adi Stoenescu Group, lansat la final de noiembrie 2021: https://adistoenescu.bandcamp.com/album/waking-light.

Pentru că jazzul de cameră este construit în jurul ideii de interplay, noile compoziții sunt prilej pentru explorarea unei muzici cu forme mai libere, care se dezvoltă pe moment, ca o conversație între prieteni. O dovadă a puterii jazz-ului de a aduce împreună instrumentiști din țări și contexte muzicale diferite, Adi Stoenescu Trio propune un sound deschis la influențe și interpretări, care se construiește de fiecare dată altfel în dialogul de pe scenă.

Adi Stoenescu a studiat improvizația jazz cu pianistul și compozitorul Marius Popp. Înregistrările sale apar pe albumele „Allotropy” (2016) cu Arcuș Trio, suita „Titan” cu Iordache (2019), „Landing on the comet” (2017) alături de trupa sa, Krisper, unde cântă la pian electric Fender Rhodes și „Waking Light” (2021), primul material sub nume propriu, în cadrul Adi Stoenescu Group. În ultimii ani a participat la cele mai importante festivaluri de profil din România (JazzTM, Bucharest Jazz Festival, Gărâna, Smida Jazz, Green Hours Fest, Transilvania Jazz Festival, One Jazz Festival) sau din Republica Moldova (Ethno Jazz Festival din Chișinău). În prezent compune și cântă în cadrul proiectului propriu, Adi Stoenescu Group, un spațiu dedicat improvizației și interacțiunii spontane a instrumentiștilor.

Mihail Ivanov studiază contrabasul de la vârsta de șaptesprezece ani, fiind ghidat de tatăl său, contrabasist profesionist la rândul lui. În 2002, a fost admis la secția de jazz a Conservatorului din Amsterdam. În 2008, împreună cu Blazin’ Quartet a câștigat Dutch Jazz Competition și a fost premiat cu NORMA Best Soloist Prize 2008. În 2009, ca membru al Aleksandar Grujic Trio, Mihail a câștigat premiul întâi la Holland Casino Jazz & Pop Awards. În 2010, Mihail a fost selectat în semifinalele competiției BASS2010 din Berlin împreună cu alți doisprezece tineri contrabasiști, președintele juriului fiind Greg Cohen. Începând de-atunci, a concertat peste tot în lume alături de Blazin’ Quartet, Bodurov Trio, Acquaphonica, Roberto Sanchez Picasso Trio, Martin Lubenov’s Jazzta Prasta Trio sau The Bulchemists. Mihail a susținut concerte în Olanda, Germania, Austria, Belgia, Luxemburg, Franța, Spania, Italia, Polonia, Slovacia, Serbia, Grecia, Bulgaria, România, Brazilia, Mexic, China, Thailanda, Israel. În 2021, alături de grupul Noise Linguistix, a lansat un album pe care figurează în mare parte compozițiile sale, intitulat „Scattered Vibrations”.

Iulian Nicolau. Absolvent al Universității Naționale de Muzică la Facultatea de Interpretare Muzicală, Iulian Nicolau este câștigătorul premiului III al concursului New Jazz Performers din cadrul Bucharest Jazz Festival 2018. Întâlnirile artistice cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Man îi deschid orizonturile către universul muzicii improvizate și jazz, de care rămâne atașat. A cântat alături de muzicieni cunoscuți pe scena jazzului românesc la numeroase festivaluri și cluburi: Bucharest Jazz Festival, Gărâna Jazz Festival, Sibiu Jazz Festival, Jazz In The Church, Vittadini Jazz Festival, Budapest Music Center ș.a.

Intrarea este gratuită.
Datorită numărului limitat de locuri, accesul se va face pe baza unei rezervări, pe care o puteți face la adresa cultural@unitbv.ro.
Certificatul COVID este obligatoriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.