Bucureștiul va avea o nouă arie naturală protejată: Pajiștea Petricani

Bucureștiul va avea o nouă arie naturală protejată: Pajiștea Petricani. La inițiativa Asociației Parcul Natural Văcărești (APNV), Pajiștea Petricani de pe râul Colentina a primit ieri, 23 octombrie, votul Consiliului Local Sector 2 pentru obținerea statutului de arie naturală protejată de interes local. Urmează avizul din partea Consiliului General al Primăriei Municipiului București.

DESPRE PAJIȘTEA PETRICANI

Pajiștea Petricani este situată pe teritoriul administrativ al sectorului 2 din București, la intersecția străzilor Fabrica de Glucoză, Petricani și Aleea Ștrandul Tei.

Are în componență o suprafață de lac, în centru, și pajiște, pe partea de mal vestic. Pajiștea se continuă cu o zonă împădurită, aflată pe terasa naturală a Colentinei, la o altitudine de 75-90 m.

La Petricani au fost inventariate 12 specii de mamifere, printre care vidra, jderul de piatră, dihorul și vulpea, 90 de specii de păsări, 12 specii de pești, 3 de amfibieni și 7 de reptile, precum și 101 de specii de insecte și peste 88 de specii de plante. 49 dintre aceste specii sunt protejate prin lege.

Zona se poate vizita pe traseul amenajat de asociație, prevăzut cu panouri de informare și elemente interactive care permit cunoașterea zonei și admirarea peisajului.

PETRICANI, O OAZĂ VERDE DE RELAXARE PENTRU BUCUREȘTENI

Locuitorii sectorului 2 și nu numai au acum la dispoziție un nou parc și una dintre cele mai bogate zone naturale din București, dedicate naturii, educației și petrecerii sănătoase a timpului liber.

Datorită sprijinului tău, am reușit să înființăm două arii naturale protejate. În 2016, Parcul Natural Văcărești, iar acum, Pajiștea Petricani. Și nu ne oprim aici! Continuăm extinderea zonelor de conservare a naturii din București și ne propunem obținerea statutului de protecție pentru alte 4 zone de natură: Pădurea Băneasa, Valea Saulei, Dobroești, Lunca Dâmboviței. Protejarea acestor zone va însemna 7 m2 de spații verzi pentru fiecare locuitor al orașului.

Foto: Asociația Parcul Natural Văcărești

Leave a Reply

Your email address will not be published.