Artiștii sunt invitați să contribuie la regenerarea urbană prin artă participând la noul apel deschis pentru intervenții artistice în cadrul programului multianual Un-hidden Romania.
Propunerile vor răspunde cerințelor specifice fiecărui spațiu, așa cum sunt descrise în Regulamentul apelului deschis, și vor fi transmise în format digital, până în 15 Decembrie 2022, ora 23:59, completând formularul de participare publicat pe pagina dedicată apelului, https://un-hidden.ro/apel-deschis-street-art.
Selecția intervențiilor artistice câștigătoare este realizată de un juriu impar format din reprezentanți ai partenerilor de program – Școala Gimnazială Specială nr. 9, Romexpo, MNAC, reprezentanți ai organizatorului și artiști.
Participanții pot înscrie, în total, maximum trei propuneri în acest apel deschis, câte o propunere pentru fiecare dintre cele trei locuri vizate. Premiile nu sunt cumulative, astfel că un/o participant/ă poate câștiga un singur premiu, ca individ sau membru al unui grup. Participarea la acest apel deschis nu implică nicio taxă.
Apelul deschis pentru intervenții artistice oferă oportunitatea realizării intervențiilor selectate, acordând trei premii în bani și buget de producție, în valoare totală de 11.400 lei (aproximativ 2.300 euro), cât și expunere în cadrul expoziției-concluzie a proiectului, în Mai 2023.
Calendar apel deschis
05 – 15 Decembrie 2022, ora 23:59 / perioadă de înscrieri
16 – 19 Decembrie 2022 / perioadă de jurizare
20 Decembrie 2022 / anunț rezultate și componență juriu
Martie 2023 / instalare intervenție câștigătoare A
Aprilie 2023 / instalare intervenție câștigătoare B
Aprilie 2023 / instalare intervenție câștigătoare C
Mai 2023 / expunerea lucrărilor câștigătoare în cadrul expoziției-concluzie a proiectului
Detalii locuri și teme:
Școala Gimnazială Specială Nr. 9
Adresa: Strada Trompetului 43
Implementare: Martie 2023
Suprafață: 64 mp (8 m lungime x 8 m înălțime)
Temă: Intervenția propusă ține cont de specificitățile școlii speciale, astfel încât se va căuta ca imaginea să inspire școlarilor încredere, bucurie și curiozitate pentru lectură, prin culori calde și/sau personaje prietenoase.
Clădirea Atelierele Romexpo
Adresa: Bulevardul Expoziției 2
Implementare: Aprilie 2023
Suprafață: 112 mp (22,4 m lungime x 5 m înălțime)
Temă: Lucrarea propusă are ca scop umanizarea spațiului public din București, promovarea cunoașterii și a explorării acestuia prin artă.
Anexa MNAC (Muzeul Național de Artă Contemporană – București)
Adresa: Calea Moșilor 62 – 68
Implementare: Aprilie 2023
Suprafață: 12 mp (6 m lungime x 2 m înălțime)
Temă: Lucrarea propusă ilustrează, în parte, direcția și valorile Muzeului Național de Artă Contemporană – București și, în același timp, intră în dialog cu expoziția Urban Steps găzduită de MNAC, care reunește unii dintre cei mai activi și apreciați artiști stradali din Romania precum Erps, Sage, Irlo, Obie Platon, Kero, Ocu, Lost Optics, Recis, Pandele, Mser, HomeBoy și mulți alții.
Accesează pagina apelului pentru a descărca regulamentul, temele specifice și imaginile locurilor vizate: https://un-hidden.ro/apel-deschis-street-art.
Toate activitățile și produsele programului Un-hidden Romania sunt gratuite.
Un-hidden Romania este un program multianual de regenerare urbană imaginat ca serie de intervenții artistice care au ca scop umanizarea spațiilor publice din țară, și promovarea explorării acestora prin artă.
Programul cultural este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București), Școala Gimnazială Specială Nr. 9, Romexpo, Biblioteca Metropolitană București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București), Lente (București), Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța), Asociația Artipic (Iași)
Parteneri media: Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, Zile și Nopți, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan, Propagarta
Despre Save or Cancel
Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.
Leave a Reply