Romanian Street Art a dezvăluit două noi intervenții artistice multidisciplinare în București, combinând creativitatea vizuală și acustică. Aceste lucrări de artă, co-create de artistul bulgar Sunshiners (mural) și Cezar Lazăr (soundtrack), pot fi experimentate în spațiul public gratuit oricând. Fiecare lucrare murală realizată Sunshiners include un cod QR care, atunci când este scanat, îți permite să asculți coloana sonoră compusă de Cezar Lazăr. Această colaborare face parte din proiectul Romanian Street Art și te invită să explorezi Bucureștiul pentru a descoperi aceste noi co-producții care transformă peisajul urban într-o poveste cu personaje fictive și sunete captivante.
Poți vedea picturile murale pe Șoseaua Mihai Bravu 75/83, bl. C17, sc. C și la Hotel Lagom – Maior Alexandru Campeanu 8A.
Ascultă melodia și urmărește video-ul care dezvăluie treptat procesul de lucru.
Aceasta este a treia intervenție artistică din programul multianual Romanian Street Art, după lucrarea realizată în Iași de către Pisica Pătrată și Harcea Pacea la Grădinița cu program prelungit nr. 25, și intervenția multidisciplinară realizată de Delia Cîrstea și Kozo la Romexpo, în București.
Pe lângă lucrări artistice în spații publice din țară, programul Romanian Street Art mai include o serie de ateliere creative cu Pisica Pătrată, Serebe și Tobias Barenthin Lindblad [Dokument Press] care promovează arta stradală și educația culturală non-formală, tururi ghidate, o publicație și o hartă online.
Programul cultural multianual Romanian Street Art este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și este co-finanțat de AFCN.
Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Parteneri: Lente, Romexpo, Lagom Hotel
Parteneri media: Amsterdam Street Art, Biblioteca Metropolitană București, BSBSA (Bucharest Sofia Belgrade Street Art), Empower Artists, DigitizArte, Igloo, IQads, I Support Street Art, La pas prin Brasov, Litera 9, Modernism, Munteanu, PRwave, SAMA (Street Art Museum Amsterdam), Street Art Belgrade, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Zeppelin, Un-hidden Romania, Ziarul Pozitiv.
Despre Save or Cancel
Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.
Foto: Save or Cancel
Leave a Reply