Aflată la ediția a II-a, „BIENALA ALBASTRĂ – Bienala Internațională de Arte Vizuale – Brașov 2021– Essentia” creează contextul cultural prin care creativitatea exprimată prin arta vizuală este provocată la nivel local, zonal, național și internațional, favorizând dialogul între arte prin intermediul expozițiilor, schimburilor de idei și de experiențe între participanți, invitați, organizații culturale și publicul larg. Bienala pune la dispoziția publicului 20 de galerii de artă și spații alternative din orașul Brașov și zona metropolitană care vor găzdui peste 1000 de lucrări de artă, devenind primul eveniment dedicat manifestărilor artistice din domeniul artelor vizuale din centrul României de o asemenea anvergură. A doua ediție a Bienalei se va desfășura în perioada 17 octombrie – 21 noiembrie 2021.
➢Sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 16:00, va avea loc primul eveniment expozițional al Bienalei Albastre 2021, iar Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, situat în Piața Sfatului nr.25, în calitate de partener, are plăcerea de a găzdui vernisajul și expoziția „Alfa și Omega” – artist Bruno Maria Bradt, din Germania.
În deschiderea vernisajul vor lua cuvântul curatorul și galeristul dr. Cristina Simion, din Nurnberg – curatorul principal al Bienalei Albastre de la Brașov, alături de Victoria Țăroi, artist, galerist, curator și coordonator al Bienalei. Vioara și pianul virtuozilor de la Duo Fortissimi vor intra într-un dialog muzical cu arta, publicul și artiștii prezenți
➢Expoziția va putea fi vizionată în perioada 16 octombrie – 11 noiembrie 2021, de marți până sâmbătă în intervalul orar 09:00-11:00, iar în ziua de luni între orele 11:00 -17:00, respectând patrimoniul muzeal și regulile sanitare în vigoare!
➢Detalii privind artistul care va expune la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov.
Bruno Maria Bradt este un artist și grafician german născut în 1962 la Timișoara. El aduce în fața publicului un puzzle semnificativ de lucrări care aparțin creațiilor sale recente: fragmente din operele sale monumentale („Paule”, „12”), portrete („Popov”, „Imparatul”) și studii. Lucrările dezvăluie o legătură profund personală a artistului cu cei pe care i-a întâlnit de-a lungul vieții sale de până acum, fie din familia sa, fie alte personaje cheie. Bruno Maria Brandt se destăinuie cu emoție publicului printr-o impresionantă explorare a memoriei și a destinului său.
Leave a Reply