Mai multe saloane au fost modernizate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov, unde s-a încheiat prima parte a lucrărilor de reparaţii curente şi igienizări în cadrul Secţiei Pediatrie II. Procedurile de achiziţie a lucrărilor s-au desfăşurat la finele anului trecut, valoarea contractului de fiind de 665.960 lei. Finanţarea a fost asigurată din veniturile proprii ale spitalului.
Conducerea unităţii spitaliceşti a anunţat că până la data de 20 mai 2020 s-au finalizat lucrările în spaţiul de primire pacienţi şi în jumătate din Secţia de Pediatrie II. „Din cauza pandemiei de COVID-19, momentan suntem în negocieri cu constructorul pentru a putea stabili perioada când se vor putea relua lucrările, faza a doua urmând să cuprindă cealaltă jumătate a Secţiei de Pediatrie, partea de spitalizare de zi şi intrarea principală a spitalului.
Pentru lucrările realizate până în prezent s-a plătit suma de 339.809,71 lei. Prin igenizarea spaţiilor medicale vom putea oferi atât pacienţilor, cât şi personalului nostru condiţii mai bune de îngrijire şi desfăşurare a activităţii medicale”, a spus dr. Dora Ana Godri, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase.
Lucrările au inclus desfacerea placajelor de faianţă şi gresie, turnarea stratului de suport pentru pardoseli, refacerea tencuielilor interioare, montarea pardoselii de tip linoleum şi a tapetului lavabil rezistent la uzură, recomandate pentru spitale.
Totodată, cu suma de 21.000 de lei asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Braşov s-a realizat documentaţia de proiectare pentru refacerea instalaţiilor electrice la nivelul întregii clădiri. Modernizarea propriu-zisă a reţelei electrice, în valoare de 82.210 lei (fonduri alocate tot din bugetul CJ), a fost finalizată în segmentul de clădire deja reparat.
În urma acestor lucrări au rezultat opt saloane moderne, din care şase saloane dotate cu câte două paturi şi două saloane cu câte un pat pentru copii şi unul pentru aparţinători.
Lista investiţiilor finanţate de Consiliul Judeţean la Spitalul de Infecţioase Braşov este completată cu următoarele echipamente: un aparat de radiologie fix în valoare de 1.366.120 lei, centrale termice în valoare de 145.677 lei, un robot pentru dezinfecţia cu ultraviolete a mediului în valoare de 949.620 lei şi un ecograf portabil în valoare de 270.000 lei – din care 191.780,40 lei au fost alocate de CJ Braşov, iar diferenţa a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii.
Criza sanitară provocată de noul coronavirus a deteminat un răspuns prompt din partea Consiliului Judeţean, care a suplimentat în două rânduri bugetul alocat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Astfel, au fost alocate 2.680.760 lei pentru achiziţionarea echipamentelor necesare înfiinţării unei secţii ATI şi s-au asigurat 2.500.000 lei pentru echipamente de protecţie COVID-19, dezinfectanţi şi materiale de curăţenie.
„Anul trecut am asigurat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase fonduri consistente pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale de înaltă performanţă. În bugetul pe 2020 am prevăzut 392.700 lei pentru realizarea studiului DALI la clădirea existentă, în perspectiva reorganizării activităţii şi construirii unei noi clădiri. De asemenea, am alocat 130.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent construcţiei unui corp nou, adiacent actualului spital. Combaterea răspândirii infecţiei cu COVID-19 ne-a determinat să ne concentrăm pe asigurarea fondurilor necesare pentru materialele sanitare de protecţie, însă nu pierdem din vedere necesitatea construirii unei infrastructuri spitaliceşti moderne, astfel încât pacienţii Spitalului de Boli Infecţioase să beneficieze de cele mai bune condiţii de cazare şi tratament”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Leave a Reply