Un grup de mame, profesori și psihologi ucraineni, condus de scriitoarea australiană Susan Perrow, au creat o colecție din propriile lor povești terapeutice pentru a putea să dea sens, speranță și lumină călătoriei lor personale și călătoriilor multor altor ucraineni.
Aceste povești vor fi interpretate artistic de actrițe române și ucrainene, nararea lor va fi în ucraineană și va exista subtitrare în română pentru a apropia românii și ucrainenii, conectându-i prin limbajele universale ale simbolismului și artei.
DATA: 15 & 16 Noiembrie
LOCAȚIILE:
• 15 Noiembrie: Filarmonica Brașov, Bulevardul 15 Noiembrie 50A, Brașov
• 16 Noiembrie: Sala de Festivități, Colegiul National Mihai Viteazu, Bulevardul Pache Protopopescu 62
ORA: 19:00 – 21:30
De ce poveștile terapeutice?
De mii de ani, metafora și povestea au atins imaginația și inima și au fost folosite pentru a transmite înțelepciune, vindecare și speranță. Toate culturile lumii au inventat povești pentru a ajuta oamenii să înțeleagă haosul în care suntem cufundați din momentul în care ne naștem.
Scopul creării poveștilor terapeutice astăzi este de a ajuta copiii și adulții să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în jurul lor: cum să acționeze în situații necunoscute sau să se adapteze la noile condiții de viață.
Iar interpretarea lor în formatul unui spectacol de teatru este o modalitate artistică de a întruchipa ideea autorului pe scenă, de a lăsa amprenta în inimile și imaginația publicului și de a da noi semnificații.
Un moment pentru a facilita prieteniile interculturale
Acest eveniment este deschis tuturor și este conceput pentru a apropia ucrainenii și românii într-o atmosferă relaxată și plăcută.
Poveștile sunt disponibile pentru a fi descărcate gratuit și distribuite în cadrul evenimentului
Povestiile pot fi descarcate gratuite aici: https://therapeutic-stories.amurtel.ro/ro/.
Raze de lumină în timpul furtunii
Această colecție de povești originale a fost realizată de ucrainencele care au participat la atelierul de scriere de povești terapeutice al lui Susan Perrow. Fiecare poveste aduce o rază de lumină și speranță în mijlocul vremurilor furtunoase. Poveștile femeilor folosesc metafore pentru a descrie propriile lor călătorii sau pe cele ale celor dragi, în timp ce se luptă cu
momente de teamă și disperare pentru a-și recăpăta speranța, inspirația și lumina.
Iepurașul și furtuna
Această poveste a fost scrisă de o echipă formată din trei ucrainence refugiate care trăiesc în România în timpul unui atelier de povești terapeutice cu Susan Perrow. Ilustrațiile au fost pictate manual de fiica de 13 ani a uneia dintre autoare. Povestea a fost creată pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani care, ca urmare a războiului, se tem acum de sunetele puternice.
Participanții la eveniment vor primi o colecție de povești terapeutice cu copii ale poveștilor în ambele limbi.
Spectacolul este realizat de AMURTEL Romania în parteneriat cu Colegiul Național Mihai Viteazu, Asociația Micile Emoții Mari și finanțat de CARE-SERA-FONPC.
Foto: Amurtel
Leave a Reply