Sala Sporturilor din Brașov va fi pregătită pentru tratarea pacienților Covid-19

Sala Sporturilor Brașov va deveni centru de tratare a pacienților Covid-19, dacă situația o cere. Acest lucru se va întâmpla dacă spitalele aflate în lupta cu virusul Covid-19 vor fi pline și numărul de pacienți va continua să crească.

În acest moment, autoritățile anunță că Primăria Brașov va începe igienizarea generală, urmată de o dezinfecție generală. Partea de amenajare va fi coordonată de către DSP Brașov. Au fost începute discuții cu Academiei Forțelor Aeriene Henri Coandă pentru a prelua paturi și a le utiliza la Sala Sporturilor.

Sala Sporturilor va fi o structură de suport pentru Spitalul de Boli Infecțioase și ar funcționa ca un spital de campanie.

La discuțiile inițiale pentru amenajarea Sălii Sporturilor au participat Primăria Brașov, Instituția Prefectului județului Brașov, DSP Brașov și ISU Brașov.

Primarul a menționat că există și alte variante pentru acest spital „de campanie“, însă Sala Sporturilor pare a fi cea mai avantajoasă locație, având în vedere spațiul și dotările existente, posibilitatea de a se extinde și în Bazinul Olimpic, unde există o serie de spații care pot fi utilizate drept saloane, precum și parcarea și spațiul din jurul complexului. Accesibilitatea este de asemenea un argument în favoarea alegerii Sălii Sporturilor pentru amenajarea sa ca spital de campanie în lupta cu coronavirusul.

Sursa foto: Direcția Administrare Infrastructură Sportivă Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.