Până în prezent s-au spălat și dezinfectat carosabilul și trotuarele de pe străzile principale, urmând ca, atunci când condițiile meteo vor permite, să se intre în interiorul cartierelor.
În prima etapă de dezinfecție au intrat 34 de artere de circulație: Mureșenilor, G. Barițiu, C-tin Brâncoveanu, Prundului, Piața unirii, Șirul Beethoven, B-dul Eroilor, B-dul 15 Noiembrie, Calea București, Poienelor, Saturn, Zizinului, Toamnei, Hărmanului, Carpaților, b-dul Muncii, b-dul Valea Cetății, Lungă, Bisericii Române, Al. I. Cuza, Avram Iancu, De Mijloc, Mihai Viteazul, Griviței, Aurel Vlaicu, Gării, M. Kogălniceanu, Iuliu Maniu, Nicolae Iorga, Castanilor, Hărmanului și Zaharia Stancu.
Primarul a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții operatorilor de salubrizare, în care s-a discutat și acest aspect, iar el i-a cerut operatorului care asigură curățenia pe domeniu public, să intre și pe străzile secundare, Astfel, s-a stabilit ca în următoarea etapă, care va începe odată cu încălzirea vremii, să se facă dezinfecția pe 107 străzi, cea mai mare parte străzi secundare sau din interiorul cartierelor, iar această acțiune să fie extinsă, treptat, la nivelul întregului oraș.
Totodată, primarul le-a mai cerut celor doi operatori de salubrizare să facă regulat dezinfecția platformele de depozitare a deșurilor, astfel încât să reducă, pe cât este posibil, riscul răspândirii virusului Covid-19. În aceeași întâlnire, cei doi operatori au trebuit să prezinte un raport cu toate echipamentele, utilajele și substanțele pe care le au pentru aacționa pe domeniul public, dar și ce măsuri au luat pentru protejarea a ngajaților, având în vedere că este vorba de un serviciu public care trebuie prestat la capacitate maximă.
Leave a Reply