Șapte cadre medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie au intrat în contact cu o pacientă infectată cu virusul Covid-19. DSP consideră că nu este necesară izolarea sau carantinarea.

Șapte cadre medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie au intrat în contact cu o pacientă infectată cu virusul Covid-19. DSP consideră că nu este necesară izolarea sau carantinarea. Conducerea spitalului anunță că urmează testarea personalului medical care a intrat în contact cu pacienta infectată.

Zilele acestea circula informația că săptămâna trecută o pacientă a fost transferată de la Infecțioase la Pneumo, acuzând simptome specifice Covid-19, având istoric de boli pulmonare. Ulterior, a fost confirmată cu virusul Covid-19 și retrimisă la Infecțioase.
Există îngrijorarea că această pacientă a luat contact cu personal medical în ambele spitale și că este posibil ca personalul medical să fie acum infectat.

Astăzi, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, Dan Moraru, a confirmat aceste informații, spunând că șapte cadre medicale de la Pneumo au intrat în contact cu pacienta infectată cu virusul Covid-19, după ce aceasta a trecut pe la Spitalul de Boli Infecțioase, de unde a fost trimisă la Pneumo, spunându-se că nu e suspectă Covid-19.

Situația poate fi o problemă dacă personalul medical va fi confirmat cu virusul Covid-19, în contextul în care Spitalul de Pneumoftiziologie intră în prima linie de luptă împotriva virusului. Activitatea a fost reorganizată, iar toți pacienții non-Covid-19 au fost transferați la Sânpetru, asigurându-se în acest moment 82 de paturi pentru internarea pacienților covid. Doar Dispensarul mai tratează pacienți cu TB.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, dr. Dan Moraru, precizează că le-a oferit celor șapte cadre medicale posibilitatea de a merge în concediu, dacă aceștia doresc, în contextul în care DSP Brașov spune că nu este necesară izolarea sau carantinarea acestora.

Într-o notă pozitivă, la Brașov sunt în acest moment 1.947 de teste. Pe partea de echipamente, urmează să vină la Brașov încă două aparate pentru testarea Covid-19, dar și alte aparte necesare dotării Spitalului de Pneumoftiziologie, în special pentru dotarea celor 10 paturilor ATI.

Pe partea de echipamente de protecție, Spitalul de Pneumoftiziologie are necesarul asigurat pentru personalul medical și comenzi plasate la furnizori, în baza cărora urmează să mai ajungă alte cantități.

Leave a Reply

Your email address will not be published.