6 iunie este ultima zi pentru înscrieri la Brașov Heroes, cursa cu obstacole a comunității. 15 organizații și grupuri de inițiativă au propus proiecte pentru a face schimbări în Bine

Fundația Comunitară Brașov alături de cei doi co-organizatori, Cartier Coresi și Fundația Țiriac, având drept partener instituțional, Primăria Municipiului Brașov, organizează pe 15 iunie 2025 la Lacul Noua a douăsprezecea ediție a Brașov Heroes.

În cele 11 ediții Brașov Heroes organizate până acum, Fundația a strâns fonduri și a acordat finanțări în valoare de 1.917.977 de lei pentru 121 proiecte locale din ariile: social, sănătate, educație, cultură, protecția animalelor și a mediului.

Brașov Heroes nu este o cursă de alergare pe asfalt, nu este un maraton, ci este mai ales despre scopul pentru care brașovenii aleg să alerge. Este un program de atragere de fonduri pentru 15 cauze din comunitatea locală.

Brașov Heroes se concentrează pe creșterea încrederii și pe spiritul de colaborare din comunitate. Brașov Heroes activează comunitatea pentru Binele pe care îl pot face împreună ONG-urile și grupurile de inițiativă, oamenii activi și donatorii individuali, companiile private și partenerii instituționali atunci când aleg să lucreze împreună.

Brașov Heroes ediția #12 îi încurajează pe toți brașovenii, indiferent de vârstă și de condiția fizică, dar și pe turiștii care iubesc acest oraș, să se înscrie până pe data de 6 iunie în această activare a Binelui pentru a crea schimbare pozitivă în comunitate.

Toți cei interesați sunt invitați să afle povestea cauzelor, să cunoască organizațiile și ambasadorii, să devină donatori sau alergători direct pe site-ul www.brasovheroes.ro. Site-ul garantează transparența, donațiile și înscrierile fiind actualizate zilnic astfel încât în timp real se poate vedea suma strânsă de fiecare cauză.

Angela, coordonatoarea Asociației Casa Bună Sânpetru, una dintre cele 15 cauze, a cunoscut-o pe Florina în urmă cu trei ani, când își însoțea sora mai mică la Căminul Cultural unde se desfășurau lecțiile. Florina, rămânea la ușă, privea curioasă înăuntru, dar timidă, refuza să intre. Cu greu, după câteva săptămâni, a îndrăznit să intre. Florina nu știa să scrie. A primit un caiet și un creion, iar împreună cu Cristina, primul voluntar care a lucrat cu ea, a reușit să învețe literele în doar două luni.

Cu timpul, și frații Florinei au început să vină la Casa Bună, acum toți cei cinci frați sunt înscriși la școală și frecventează constant cursurile. Atunci când Angela a cunoscut-o, fie că era vară, fie că era iarnă, fetița purta o căciulă pe cap. Acest lucru s-a întâmplat până în ianuarie 2024, când a început să vină împreună cu frații ei la asociație și a început să-și spele hainele și să facă baie. De atunci, nu a mai purtat căciulă.

„Este impresionant să realizezi cât de jenat și de rușinat se simte un copil pentru că este murdar. Apoi, cât de mândru și puternic devine doar pentru că se simte curat. Te face să te simți mic de tot, dar totodată, realizezi cât de multe poți face cu atât de puțin, lucruri care pentru noi sunt normale, pentru ei sunt de neatins. În 2023, Florina a început să meargă la școală prin programul „A doua șansă” în Țărlungeni, singura școală în care am găsit un loc pentru ea. A parcurs un an întreg, schimbând trei autobuze zi de zi, fără să lipsească, iar acum îi coordonează pe ceilalți șapte copii înscriși în program în toamna lui 2024. Sunt atât de mândră de ce a reușit să facă Florina.” – Angela Moldovan, coordonator Asociația Casa Bună Sânpetru.

„Povestea Florinei nu este unică. La fel ca ea, sunt mii de oameni mici și mari, animale care vor beneficia în mod direct de susținerea brașovenilor care ne vin alături. Datorită implicării de care a dat dovadă comunitatea, an de an am reușit să construim o rețea a binelui, a empatiei și a generozitățiiLa cursa cu obstacole a comunității participă persoane care de obicei nu aleargă, dar care își găsesc cu această ocazie motivația să activeze sportivul din ei pentru binele celor din jur. Vedem persoane care fac sport cu regularitate, dar care acum își măresc scopul și impactul, mobilizându-și gașca de prieteni să contribuie. Vedem familii care își învață copiii puterea Binelui împreună și au ocazia să o facă într-un cadru distractiv și relaxant, în natură! Este incredibil că toate acestea vin să încurajeze proiecte locale valoroase, care primesc susținere, încredere, curaj, dar mai ales, un ajutor important pentru a deveni realitate și pentru a schimba în bine Brașovul pentru noi toți.” – Iulia Teodora Florea, Director Executiv al Fundației Comunitare Brașov, organizatorul Brașov Heroes.

—————————

Despre Fundația Comunitară Brașov

Fundația Comunitară Brașov are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă, mai solidară și rezilientă. În activitatea de 10 ani, a finanțat și a mentorat 327 de proiecte comunitare și a acordat un buget de 6.395.997 de lei prin mobilizarea celor peste 130 de donatori corporate, a celor 17.500 de donatori individuali și a persoanelor resursă din comunitate.

Fundația Comunitară Brașov este parte dintr-o mișcare națională, alături de alte 18 fundații comunitare din țară. Detalii despre mișcarea de fundații comunitare, puteți găsi, accesând: https://ffcr.ro/fundatii-comunitare/

Pentru mai multe detalii despre programele fundației, vizitați www.fundatiacomunitarabrasov.ro

Co-organizatori:

10 ani de dezvoltare sustenabilă și viziune inovatoare comunitate dinamică  – https://coresibrasov.ro/

Coresi sărbătorește 10 ani de când este parte activă din comunitatea brașoveană! De un deceniu construim împreună un loc de întâlnire, de socializare, de inspirație și de sinergie a vieții urbane cu natura. Ne mândrim cu cei peste 14 milioane de vizitatori care ne trec pragul anual, cu cei peste 160 de parteneri care ne sunt alături precum și cu spațiile verzi care acoperă 30% din proiectul Cartier Coresi. Dar, cel mai mult, ne bucurăm că am reușit să creăm un ecosistem dinamic în care zilnic peste 12.000 pe persoane lucrează sau locuiesc.

Coresi nu este doar un spațiu comercial, ci un loc în care ne întâlnim, ne bucurăm de experiențe excepționale unice și creștem împreună. De la început, am crezut în dezvoltarea sustenabilă și în integrarea armonioasă a proiectului cu nevoile oamenilor și orașului, printr-o viziune îndrăzneață, pe termen lung, fiind cel mai amplu proiect de regenerare urbană din țara noastră. Coresi a fost și primul centru comercial certificat Breeam – nivel Excellent.

Astăzi, prin mix-ul de retail, servicii, locuințe, birouri și zone de recreere, Coresi este o poveste de succes scrisă de toți cei care ne vizitează zi de zi. Coresi este inima unui cartier care își asumă zilnic rolul de animator comunitar, devenind o scenă deschisă pentru comunitate, o expresie a locuitorilor săi. Cartier Coresi reprezintă primul demers de reînnoire urbană și revitalizare a unei zone industriale, în partea de nord a orașului, demarat în anul 2012. Proiectul înglobează șase funcțiuni: centrul comercial – Coresi Shopping Resort desfășurat pe 24 ha; rezidențialul – Coresi Avantgarden, dezvoltat alături de Kasper Development, pe o suprafață de 46 ha, începând cu 2016, zona office – Coresi Business Campus care au o suprafață totală de 60.000 mp; co-working-ul – The Business Factory I, II și III cu o suprafață totală de 3.000 mp; hotelul Qosmo, inaugurat în iulie 2021 și Cartier Hub by Learnex.

Fundația Țiriac – https://fundatiaiontiriac.ro/

Misiunea Fundației Țiriac este de a sprijini accesul copiilor și tinerilor la sport și educație, promovând un stil de viață activ, sănătos și echilibrat. Înființată în 2014, Fundația derulează constant proiecte care susțin dezvoltarea armonioasă a celor mici, practicarea sportului de masă și de performanță, precum și implicarea activă în comunitățile locale.

Pentru a oferi cât mai multe oportunități de creștere și afirmare, Fundația organizează cursuri gratuite de inițiere în patinaj, gimnastică, fotbal și tenis pentru copii. În paralel, investește în construirea de baze și facilități sportive și oferă burse și sprijin educațional.

Activitatea Fundației se extinde și dincolo de sport și educație. Aceasta se implică activ în acțiuni caritabile, susține cauze umanitare și desfășoară inițiative în domeniul protecției mediului și ecologiei, contribuind la formarea unor generații mai conștiente, mai responsabile și mai solidare.

Primăria Municipiului Brașov – https://www.brasovcity.ro/

Primăria Municipiului Brașov susține Brașov Heroes în fiecare an prin acordarea spațiului de desfășurare a cursei cu obstacole a comunității la lacul Noua.

Foto: Fundația Comunitară Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.