Muzeul de Artă Brașov | Descoperă interactivitatea sculpturii cinetice în expoziția „Atinge-mă” a artistului Horia Hudubeț

Titlu: „Atinge-mă”, solo show Horia Hudubeț
Curator: drd. Andreea Pocol
Vernisaj: joi, 17 octombrie 2024, ora 18.00
Perioada: 17 octombrie – 10 noiembrie 2024
Organizator: Muzeul de Artă Brașov
Locul desfășurării: Parter, Muzeul de Artă Brașov, B-dul Eroilor 21
Program de vizitare: miercuri – duminică, 9-17

Muzeul de Artă Brașov vă invită la vernisajul expoziției „Atinge-mă”, o explorare fascinantă a sculpturii cinetice semnată de artistul contemporan Horia Hudubeț, curatoriată de drd. Andreea Pocol. Evenimentul va avea loc pe 17 octombrie 2024, la ora 18.00, la sediul muzeului de pe Bulevardul Eroilor nr. 21. Expoziția oferă publicului o experiență interactivă inedită, permițându-le vizitatorilor să se implice direct în modelarea lucrărilor, invitându-i să devină co-creatori și să exploreze teme profunde legate de conștiință, autocunoaștere și conexiune umană.

Expoziția, deschisă publicului în perioada 17 octombrie – 10 noiembrie 2024, invită vizitatorii să devină parte activă a procesului artistic, oferindu-le oportunitatea de a interacționa direct cu lucrările și de a influența forma și dinamica acestora.

Horia Hudubeț explorează concepte ce reflectă stările interioare ale omului contemporan, de la haosul emoțional și pierderea controlului, până la conexiunea umană și puterea mentală. Prin această abordare interactivă, expoziția propune o reflecție profundă asupra identității personale și asupra relației dintre individ și realitatea sa interioară. Vizitatorii sunt încurajați să se implice fizic și emoțional, experimentând un dialog mut cu sculpturile, într-un spațiu ce pendulează între static și dinamic.

Horia Hudubeț, artist brașovean născut în 1970, a studiat la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, secția sculptură, unde a obținut o diplomă de excelență. În 2007 a finalizat un masterat în sculptură, iar în 2011 și-a susținut teza de doctorat cu titlul „Sculptura cinetică în spațiul public”. Locuiește și lucrează în Brașov, unde din 2012 este profesor de sculptură la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans-Mattis Teutsch”. Activitatea sa artistică se concentrează atât pe sculptura cinetică, de dimensiuni medii și monumentale, cât și pe instalații interactive, având expoziții personale și participări internaționale care reflectă o preocupare constantă pentru interacțiunea dintre artă și mișcare.

Foto: Muzeul de Artă Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.