Acțiune de tip „RAZIE” desfășurată de polițiști brașoveni  în Codlea și Dumbrăvița. 74 de abateri contravenționale, amenzi în valoare totală de 107.500 lei

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov și cu sprijinul Jandarmeriei Brașov, a organizat și desfășurat în data de 11 octombrie a.c., o amplă acțiune de tip „RAZIE” în municipiul Codlea și în comuna Dumbrăvița, din județul Brașov.

Scopul acestei acțiuni a fost acela de a diminua riscul de victimizare a populației, de a preveni și combate infracționalitatea pe toate segmentele și de a identifica și trage la răspundere persoanele care încalcă prevederile legale.

Actiunea s-a desfășurat în două etape, în intervale orare diferite, iar în cadrul activităților au fost angrenați peste 65 de polițiști, specializați în domeniul ordinii publice, arme și substanțe periculoase, infracțiunii economice, criminaliști, polițiști rutieri, dar și polițiști cu atribuții în domeniul protecției animalelor.

Pe durata desfășurării acțiunii, polițiștii au legitimat 285 de persoane și au verificat, în trafic, peste 180 de vehicule, acordând o atenție deosebită atelajelor hipo, în vederea respectării normelor rutiere și de siguranță publică. De asemenea, au fost verificați 4 deținători de arme și 22 de agenții economici.

În urma acestor controale desfășurate, au fost constatate 74 de abateri contravenționale, fiind aplicate sancțiuni în valoare totală de aproximativ 107.500 lei.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate, față de un agent economic, polițiștii au dispus măsura suspendării activități, iar față de doi deținători de arme a fost dispusă măsura anulării dreptului de port și uz de armă.

Totodată, în cadrul activităților, polițiștii au confiscat cantitatea de 16 metri cubi de material lemnos, care a fost predat în custodia organelor silvice competente.

În urma acțiunilor efectuate de polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării, 3 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare și a fost identificat un conducător auto, pentru care testarea cu aparatul din dotare a indicat consumul de substanțe interzise. În acest caz, conducătorul autoturismului a fost transportat la o unitate medicală de specialitate, unde i-au fost prelevate mostre biologice, a căror analiză va stabili, cu certitudine, prezența sau absența substanțelor psihoactive în organism.

Poliția Brașov va continua organizarea și desfășurarea unor acțiuni similare și în alte localități din județ, toate acestea cu scopul de a menține siguranța publică și de a preveni orice tip de activitate infracțională.

Foto-video: IPJ Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.