USR Brașov și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare 2024

USR Brașov și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare de pe 1 decembrie. Listele au rezultat dintr-un proces intern 100% democratic și transparent, la fel ca de fiecare dată, adică alegeri libere și vot secret al celor 108 delegați din tot județul care au fost prezenți la Conferința Județeană întrunită pe 21 septembrie.

Aceasta a fost precedată de o campanie internă reală, în care orice membru cu drepturi depline a putut candida. Toți candidații au avut posibilitatea de a se prezenta, de a-și promova programele politice, de a participa la dezbateri și de a convinge organizația că sunt potriviți pentru demnitatea de parlamentar.

Listele USR Brașov pentru Camera Deputaților și Senat sunt deschise de primarul Brașovului, Allen Coliban, respectiv de senatorul Irineu Darău.

Primarul Brașovului, Allen Coliban, deschide lista pentru Camera Deputaților, urmat de Ovidiu Paraschivescu, Alexandra Coliban și Andrei Miftode la egalitate de voturi (urmând să fie departajați tot prin vot al delegaților), Beatrice Moraru, Alexandru Cosmin Gheorghe, Radu Alexandru Cențiu, Elena Chirilă-Buga, Bogdan Mihai Zidaru.

Lista pentru Senat este deschisă de actualul senator Irineu Darău, urmat de Daniela Olariu, George Gârbacea, Filofteia Matei, Laura Elena Lefter.

Prin echipa de candidați pe care îi propune pentru alegerile parlamentare, USR Brașov își asumă continuarea luptei cu partidul comasat PSD+PNL la toate nivelurile. USR Brașov rămâne pe baricade și va continua să apere interesele cetățenilor și să lupte împotriva corupției, abuzurilor și intereselor ascunse.

Totodată, USR Brașov, prin toți reprezentanții săi aleși în funcții și demnități publice, va continua să construiască soluții reale pentru cetățeni, pentru un oraș, un județ și o Românie mai bune pentru toți, nu doar pentru unii.

Allen Coliban, primarul Brașovului și numărul 1 pe lista USR Brașov pentru Camera Deputaților: „Am promis să fiu vocea brașovenilor și asta voi face mai departe, în Camera Deputaților. Obiectivul meu este recâștigarea Primăriei Brașov în 2028. Am analizat toate opțiunile pentru a duce această luptă în următorii 4 ani și am decis că șansele cele mai mari le am dacă o voi purta din poziția de deputat. În 2020 am câștigat împreună Primăria Brașov, folosind din plin instrumentele legale la care am avut acces ca senator, în perioada 2016 – 2020: interpelările, inițiativele legislative, anchetele, expunerea media, consilierii cabinetului, intervențiile în Consiliul Local. Atunci, a fost rețeta câștigătoare.

Ca deputat, nu mă voi muta la București. Voi fi prezent la toate activitățile din Parlament (de obicei, acestea au loc lunea și marțea), însă voi aloca tot timpul disponibil în rest pentru activitatea din Brașov.”

Irineu Darău, actual senator și numărul 1 pe lista USR Brașov pentru Senat: „Le mulțumesc colegilor pentru toată munca din acești ani și pentru încrederea acordată. USR Brașov vine în fața oamenilor cu cea mai bună listă pentru Parlament, incomparabilă cu orice oferă alte filiale din județ, unde din păcate pixurile șefilor decid.

Brașovul merită lideri dedicați, cu experiență și principii solide. Noi am demonstrat, din 2016 încoace, că suntem loiali principiilor care ne-au adus în politică și cetățenilor care ne-au acordat încrederea. Nu ne-am lăsat niciun moment acaparați de sistem și nu ne-am aliniat intereselor vechilor partide. Vrem să continuăm pe acest drum.

De aceea eu și Allen Coliban, împreună cu întreaga echipă USR Brașov, suntem pregătiți ca în următorii 4 ani să continuăm lupta pentru a aduce schimbări reale atât din Parlament, cât și din administrația locală: pentru un Brașov dezvoltat, curat, ferit de corupție și care pune prosperitatea cetățenilor pe primul loc.

Foto: USR Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.