Ziua de Curățenie Națională 2024: Vino să dai o mână de ajutor naturii pe 21 septembrie

Pe 21 septembrie 2024, România se alătură celor 198 de țări în cadrul Zilei de Curățenie Națională! Sub umbrela inițiativei „Let’s Do It, Romania!”, milioane de voluntari își unesc forțele pentru a readuce prospețimea naturii și a o elibera de povara deșeurilor. La nivel național, sunt aproape 150.000 de voluntari înscriși deja pentru a participa la această acțiune.

În județul Brașov

Organizatorii au pregătit peste 22 de puncte de înregistrare, unde voluntarii pot veni să contribuie la efortul de curățenie. Aceștia pot alege să se înscrie pe platformă pentru locațiile: Brașov, Bod, Crizbav, Drăguș, Dumbrăvița, Făgăraș, Feldioara, Ghimbav, Holbav, Hoghiz, Hârseni, Homorod, Jibert, Poiana Mărului, Predeal, Prejmer, Râșnov, Sâmbăta de Sus, Șoarș, Teliu, Victoria, Voila și Vulcan. Unele comunității vor avea acestă acțiune în date de 20.09.2024.

Detaliile complete despre punctele de întâlnire și orele de start fiind disponibile pe platforma de înscriere: https://app.letsdoitromania.ro

În Municipiul Brașov

În Municipiul Brașov, vor fi 5 puncte de întâlnire pentru ecologizare :

  • Lacul Noua – întâlnire la Debarcader
  • Răcădău – întâlnire la capătul liniei 31
  • Tâmpa – întâlnire la trepte, lângă centrul de tineret
  • Livada Poștei – întâlnire în fața Bibliotecii Județene
  • Dealul Melcilor – întâlnire în spatele magazinului Emag

Pentru toate aceste puncte, ora de întâlnire este ora 10:00 dimineața, sâmbătă 21.09.2024

Informații pentru participanți

Voluntarii pot să participe în oricare punct doresc ei. Ei vor primii saci și mănuși la punctele de întâlnire.

Este recomandat ca participanți să vină îmbrăcați adecvat pentru vremea de afară, să poarte pantaloni lungi și încălțăminte închisă. De asemenea, este indicat să aducă și apă, precum și o mică gustare. Familiile sunt încurajate să vină cu cei mici, iar clasele de elevi să participe alături de profesorii lor.

Ne bucurăm să vedem diferite comunități cum se pregătesc pentru acest eveniment. Ne bucură să vedem oameni care revin și se implică în acest eveniment, pentru ca realizează, chiar daca este mic aportul lor, puțin cu puțin se adună și rezultatul este unul cu impact”, a precizat Dudiță Iulian, președintele Asociației Tot Mai Verde Brașov și coordonatorul județean al proiectului Ziua de Curățenie Națională.

Leave a Reply

Your email address will not be published.