Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets, ediția 47 cu Veronica Ștefăneț, Iulia Iaroslavschi și Dósa Andrei

Clubul de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets se întoarce la Tipografia. Vă invităm vineri, 28 februarie, de la ora 18:30, la ediția cu numărul 47 în cadrul căreia vor citi poetele basarabene Veronica Ștefăneț și Iulia Iaroslavschi și poetul brașovean Dósa Andrei. Evenimentul va fi moderat de Dumitru Galupa și Robert Gabriel Elekes

Design afiș: Roxa Târziu

Veronica Ștefăneț (n. 1985, Chișinău) a frecventat atelierul de scriere creatoare „Vlad Ioviță”, condus de Dumitru Crudu, și Cenaclul „Republica”, organizat de Moni Stănilă. A publicat în volumul colectiv Opt’ (2018) și în numărul 21 (I/2018) al revistei „Poesis internațional”. A debutat în 2019 cu volumul „scrum”, apărut la Casa de Editură Max Blecher în Colecția Opera Prima ca urmare a câștigării celei de-a noua ediții a concursului anual de debut în poezie organizat de editură.

Andrei Dósa (n. 1985, Brașov) a absolvit cursurile masterului de Inovare Culturală (anterior Scriere Creatoare) din cadrul Facultății de Litere a Universității „Transilvania”. A debutat cu volumul Când va veni ceea ce este desăvârșit (Tracus Arte, 2011), pentru care a primit Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”. A mai publicat volumele American Experience (Cartea Românească, 2013), Nada (Pandora M, 2015) și adevăratul băiat de aur (Casa de Editură „Max Blecher”, 2017) și în 2018 a publicat romanul “Ierbar” la editura Polirom. Este redactor al revistei „Poesis internațional” și traducător din limbile engleză și maghiară.

Iulia Iaroslavschi (n. 2001) este una dintre foarte tinerele poete ale Atelierului “Vald Ioviță” și a Cenaclului Republica. Deși încă la liceu, a luat în 2018 premiul 2 la concursul Iustin Panța din Sibiu, destinat elevilor și studenților, precum și premiul 2 la concursul Cenaclului Pavel Dan din Timișoara. A avut lecturi în București, Iași, Sibiu, Timișoara și, desigur, în Chișinău.

Un eveniment Avanpost Cultural Tipografia
Rezervări la: 0722373090.

Leave a Reply

Your email address will not be published.