Brașov Youth Street Talent Showdown pe 27 septembrie, în cadrul proiectului Insert ArtHub Urban

Pe 27 septembrie 2024, Brașovul va găzdui Brașov Youth Street Talent Showdown, un eveniment dedicat elevilor din județul Brașov care doresc să-și arate talentele într-un spectacol stradal unic. Evenimentul se va desfășura între orele 17:30 și 20:30, în aer liber, în Piața Paul Richter, oferind o ocazie excelentă tinerilor artiști de toate felurile.

Ce ne propunem?

Brașov Youth Street Talent Showdown își propune să încurajeze creativitatea și originalitatea în rândul tinerelor talente din Brașov, creându-le un spațiu în care se pot exprima liber și în care pot fi recunoscute pentru abilitățile lor. Evenimentul își dorește să descopere și să promoveze talentele locale, punându-le la dispoziție un mediu urban accesibil și incluziv.

Andra Gheorghe, președinte interimar al CJE Brașov: „Pentru Consiliul Județean al Elevilor Brașov, evenimentul Brașov Youth Street Talent Showdown reprezintă o inițiativă deosebit de importantă, oferind tinerilor oportunitatea unică de a se exprima liber și autentic într-un cadru ce încurajează creativitatea și libertatea de exprimare. Această manifestare artistică se va desfășura chiar în inima orașului Brașov, în mijlocul comunității, oferind un prilej ideal pentru ca talentele locale să fie descoperite și apreciate.

De-a lungul timpului, am organizat diverse spectacole de talente, cum ar fi Seara Talentelor, un eveniment emblematic pentru CJE Brașov, pe care îl desfășurăm cu succes de câțiva ani. Brașov Youth Street Talent Showdown vine cu un concept diferit de ceea ce am realizat până acum, fiind primul spectacol de talente stradal pe care îl organizăm. Suntem încrezători că acest nou format va aduce un plus de dinamism evenimentului și va crea o legătură și mai strânsă între tinerii artiști și comunitatea brașoveană.”

Programul evenimentului

Evenimentul va începe la ora 17:30 cu prezentarea participanților și debutul primelor performance-uri, continuând cu restul momentelor artistice și evaluarea acestora de către juriu. La final, vom celebra talentul și creativitatea cu o ceremonie de premiere, recunoscând cele mai remarcabile acte ale serii.

Detalii pentru participanți

Participanții sunt invitați să își înscrie talentele completând formularul disponibil la următorul link: https://forms.gle/EZvZafm8K1qvUPiZ7.

Data limită pentru înscriere este 15 septembrie, ora 21:59.

Despre Insert ArtHub Urban

Insert ArtHub Urban este un proiect ambițios dedicat transformării piațetelor din centrul vechi al Brașovului în spații dinamice și vibrante. Printr-o serie de intervenții culturale și artistice, proiectul aduce arta mai aproape de comunitate, contribuind la îmbogățirea vieții culturale a orașului. Implicând artiștii, comunitatea și companiile locale, Insert ArtHub Urban își propune să creeze un impact pozitiv și durabil.

Prima intervenție culturală a proiectului Insert ArtHub Urban a avut loc pe 5 iulie 2024, în Piața Sf. Ioan, unde s-a desfășurat performance-ul Dans (suspans) pregătit de coregrafa Anamaria Guguian și echipa ei de dansatori și voluntari.

A doua intervenție culturală a fost expoziția de artă fotografică și jam session-ul acustic susținut de colectivul artistic #oameni în Piața Brassaï, pe 27 iulie. Pe lângă lucrările de fotografie realizate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”, a fost prezentată și macheta treasure hunt-ului „Brașov History Hunt”.

În cadrul celei de-a treia intervenții a proiectului, desfășurată pe 25 august, am transformat Rondul Apollonia Hirscher într-un spațiu plin de imaginație și creativitate. Cele două spectacole de teatru de păpuși susținute de Trupa „Albinuțele” din Brașov au încântat copiii și adulții deopotrivă. Atelierul interactiv de jocuri teatrale și desen cu cretă, coordonat de Bianca Trifan, a stimulat creativitatea copiilor, care au explorat diverse emoții într-un mod ludic și educativ.

Ultimul eveniment din cadrul proiectului este:

27 septembrie 2024 – Brașov Youth Street Talent Showdown în Piața Paul Richter

Organizator: Asociația Culturală KunSTadt

Parteneri organizaționali: Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Consiliul Județean al Elevilor Brașov, Voluntariat Brașov, Tipografia, 5 to go Richter, Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”, Centrul Cultural Reduta, Asociația ABMEE, HUB-IN Brașov, Biblioteca Județeană „George Barițiu”, The Square, Keys Coffee & Lounge.

Parteneri media: Zile și Nopți, Karpatenrundschau – ADZ Kronstadt, Litera 9, Psyche, Coresi, RATBV.

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.