Asociația Tot Mai Verde invită comunitatea la două evenimente: Masa Critică și Parada Bicicletelor

Asociația Tot Mai Verde din Brașov invită comunitatea la două evenimente dedicate promovării mobilității urbane sustenabile și siguranței bicicliștilor: Masa Critică și Parada Bicicletelor.

Vineri, pe 30 august 2024, începând cu ora 18:00 va avea loc evenimentul Masa Critică.Acesta reprezintă o inițiativă menită să încurajeze utilizarea bicicletei ca alternativă viabilă de transport în mediul urban, dar are ca scop și atragerea atenției asupra necesității dezvoltării infrastructurii rutiere dedicate bicicliștilor.

Traseul evenimentului: Primăria Brașov (la Lupoaică), str. bd. Eroilor, bd. 15 Noiembrie, Calea București, giratoriu Poienelor, bd.. Saturn, bd. Alexandru Vlahuță, bd. Gării, str. Aurel Vlaicu, bd. Griviței, str. 13 Decembrie, bd. Iuliu Maniu, Primărie. Traseul are 13 km și poate fi parcurs fără a cauza blocaje majore în trafic.

Îi invitam din nou pe bicicliștii brașoveni la o plimbare prin oraș. Ploaia sperăm să se oprească până la începerea evenimentului pentru a avea o plimbare plăcută alături de prieteni”, a declarat Iulian Dudiță, președintele Asociației Tot Mai Verde.

La acest eveniment așteptăm în jur de 120 de participanți.

Pe lângă Masa Critică, Asociația Tot Mai Verde organizează și Parada Bicicletelor, un eveniment programat pentru duminică, 8 septembrie 2024, începând cu ora 16:00. Acesta va avea loc în Parcul Nicolae Titulescu (Parcul Central) și este dedicat tuturor iubitorilor de mișcare în aer liber, indiferent de vârstă. La acest eveniment, participanții sunt invitați să se alăture nu doar pe biciclete, ci și pe trotinete sau role.

Recomandări pentru participanți

Asociația Tot Mai Verde recomandă celor care doresc să participe la evenimente, să respecte legislația rutieră în vigoare. Printre reguli amintim faptul că participanții trebuie:

– să folosească casca de protecție;

– să aibă bicicleta echipată cu sistem de avertizare sonoră;

– să aibă bicicleta echipată cu sistem de iluminat cu lumini albe și roșii.

Mai multe informații despre aceste două inițiative puteți găsi pe pagina de facebook a asociației Tot Mai Verde: https://www.facebook.com/totmaiverde sau puteți contacta Asociația Tot Mai Verde pe email contact@totmaiverde.ro și telefon 0740 123 456.

Leave a Reply

Your email address will not be published.