Achiziții de echipamente medicale pentru Maternitate

Proiectul „Dotarea cu echipamente a ambulatorului integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov”, finanţat în cadrul Componentei 12 – Sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, a intrat în etapa finală de implementare, în condiţiile în care conducerea Consiliului Judeţean Braşov a încheiat luni, 19 august, contractele pentru ultimele două echipamente care sunt achiziţionate prin intermediul acestuia.

Este vorba despre contractul cu SC Editronic Internaţional SRL pentru furnizarea unui aparat digital de radiologie cu grafie şi scopie (Lot 9), în valoare de 1.259.853 lei (cu TVA), cu termenul de livrare stabilit la 60 zile de la momentul emiterii comenzii de către autoritatea contractantă, şi despre contractul cu SC General Electric Medical Systems România SRL având ca obiect furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unui aparat de rezonanţă magnetică (Lot 10), cu o valoare totală de 7.259.000 lei şi cu termen de livrare la 90 zile de la transmiterea comenzii.

Modelele ofertate sunt de ultimă generaţie, cu an de fabricaţie 2024, iar garanţia echipamentelor asigurată de furnizori este de 48 luni.

Odată cu aceste contracte, toate achiziţiile cuprinse în proiect au fost duse la bun sfârşit. În total, au fost 12 echipamente medicale menite să întregească dotările cabinetelor din ambulatoriul Maternităţii braşovene, zece dintre acestea fiind funcţionate încă din anul 2023. Vorbim despre un ecograf 4D cu sondă abdominală și sondă endovaginală, trei ecografe 2D cu sondă abdominală și sondă endovaginală, un ecograf 2D cu sondă pentru cord peridiatric, sondă eco transfontanelară (ETF) și sondă lineară pediatrică șold și abdomen, un automat de biochimie și imunologie, un automat de microbiologie, un analizor automat de urină, un analizor automat probe de scaun şi un analizor de VSH, valoarea acestora fiind de 5.436.121 lei.

Aşadar, prin intermediul acestui proiect, administraţia publică a judeţului Braşov a cumpărat echipamente moderne care au totalizat 13.954.974 lei, fondurile fiind în întregime nerambursabile.

O altă procedură de achiziţie destinată Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” şi aflată în desfăşurare este cea din proiectul PNRR „Terapie intensivă neonatală «Împreună cu părinții»”, pentru care Consiliul Judeţean Braşov a accesat fonduri nerambursabile în cuantum de 12.780.177,38 lei.

La termenul de depunere a ofertelor stabilit în data de 19 august, 15 ofertanţi unici şi asocieri de firme au depus una sau mai multe oferte pentru toate cele 17 loturi de echipamente scoase la licitaţie, şi anume: incubatoare permanente, incubatoare nepermanente, echipamente de ventilaţie terapie intensivă, ventilatoare, injectomate şi infuzomate, staţii de încărcare injectomate, echipamente de monitorizare, lămpi fototerapie şi bilirubinometre, monitor AEEG, cooling neonatal, echipamente nutriţie, echipamente pasteurizare-analiză lapte, pompe de sân, frigidere şi congelatoare, chiuvete, echipamente oftalmologice, ecocardiograf.

Suntem în grafic cu implementarea proiectelor PNRR destinate modernizării infrastructurii din domeniul sanitar, care continuă să fie o prioritate pentru administraţia publică a judeţului Braşov. Dacă ne referim doar la aceste două proiecte, putem spune că Maternitatea îşi îmbogăţeşte «zestrea» de dotări cu aparate şi echipamente de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora calitatea actului medical va putea fi menţinută la cele mai înalte standarde. Ne mândrim cu acest spital, cu investiţiile impresionante pe care le-am făcut în ultimii ani în clădirile Maternităţii, cu condiţiile performante de îngrijire şi tratament pe care le asigurăm pacientelor, cu nivelul profesional impecabil al cadrelor medicale şi al tuturor celor care lucrează aici”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.