Insert ArthHub Urban | Imaginația în scenă: O aventură de familie cu jocuri și teatru

Imaginația în scenă: O aventură de familie cu jocuri și teatru

Pe 25 august 2024, în cadrul proiectului Insert ArtHub Urban, Brașovul va găzdui un eveniment cultural-educativ destinat copiilor și familiilor. Acesta va include un spectacol interactiv de teatru de animație și un atelier creativ ce combină jocurile teatrale cu desenele pe asfalt, oferind o experiență recreativă și educativă unică pentru toți participanții. Participarea este liberă, iar activitățile vor avea loc în Rondul Apollonia Hirscher.

Spectacol de teatru de animație: „Colțișor – dragonul educator”

Evenimentul va începe la ora 11:00 cu spectacolul „Colțișor – dragonul educator”, susținut de Bogdan Gontineac. Acest spectacol de ventrilocie este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, dar promite să fie captivant și pentru adulți. Colțișor, dragonul educator, va împărtăși lecții valoroase despre igienă și responsabilitate față de mediu, în timp ce va amuza publicul cu aventurile sale pline de umor. Spectacolul îmbină magia, interactivitatea și educația, oferind o experiență de neuitat pentru toți cei prezenți.

Atelier de jocuri teatrale și cu cretă colorată

Începând cu ora 15:00, Bianca Trifan va coordona un atelier de jocuri teatrale și cu cretă colorată. Acesta combină metodele teatrului în educație cu activități artistice în aer liber, oferind participanților oportunitatea de a-și dezvolta creativitatea și abilitățile sociale. Atelierul va include jocuri teatrale, prin care participanții vor explora diverse situații sociale și emoționale, și sesiuni de desenat și inventat jocuri pe asfalt, stimulând astfel imaginația și motricitatea fină a copiilor și a adulților deopotrivă.

Participarea la atelier se face completând formularul de înscriere disponibil aici: https://forms.gle/eFWcBPp2yyMZunT46.

Intrarea este liberă și toți cei interesați sunt invitați să participe la acest eveniment dinamic, care promite să aducă zâmbete și amintiri de neuitat pentru întreaga familie.

Pe parcursul evenimentului va avea loc și o tombolă, unde participanții pot câștiga diverse premii.

Mara Oprișiu, managerul proiectului InsertArtHub Urban: „Prin cea de-a treia intervenție culturală din piațetele Brașovului, ne dorim să aducem copiii, părinții și comunitatea împreună într-un spațiu public unde educația și creativitatea se întâlnesc. Și inițiativa din Rondul Apollonia Hirscher va contribui la dezvoltarea abilităților sociale și artistice ale participanților, dar și la consolidarea legăturilor din cadrul comunității noastre. Este o oportunitate bună de a transforma un loc obișnuit într-o scenă pentru experiențe memorabile, unde toți cei prezenți își pot descoperi noi abilități și pot crea amintiri frumoase.”

Despre Insert ArtHub Urban

Insert ArtHub Urban este un proiect ambițios dedicat transformării piațetelor din centrul vechi al Brașovului în spații dinamice și vibrante. Printr-o serie de intervenții culturale și artistice, proiectul aduce arta mai aproape de comunitate, contribuind la îmbogățirea vieții culturale a orașului. Implicând artiștii, comunitatea și companiile locale, Insert ArtHub Urban își propune să creeze un impact pozitiv și durabil.

Prima intervenție culturală a proiectului Insert ArtHub Urban a avut loc pe 5 iulie 2024, în Piața Sf. Ioan, unde s-a desfășurat performance-ul Dans (suspans) pregătit de coregrafa Anamaria Guguian și echipa ei de dansatori și voluntari.

A doua intervenție culturală a fost expoziția de artă fotografică și jam session-ul acustic susținut de colectivul artistic #oameni în Piața Brassaï, pe 25 iulie . Pe lângă lucrările de fotografie realizate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”, a fost prezentată și macheta treasure hunt-ului „Brașov History Hunt”. Treasure hunt-ul este disponibil în piațetele din Centrul Istoric al Brașovului (Piața Sf. Ioan, Piața Paul Richter, Piața Brassaï și Rondul Apollonia Hirscher) prin scanarea codurilor QR de pe mobilierul experimental găsit în aceste locații.

Următoarele evenimente din cadrul proiectului sunt:

25 august 2024 – Joc și teatru pentru copii și familii în Piața Hirscher

27 septembrie 2024 – Young Street Talent Show în Piața Paul Richter

Organizator: Asociația Culturală KunSTadt

Parteneri organizaționali: Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, Consiliul Județean al Elevilor Brașov, Voluntariat Brașov, Tipografia, 5 to go Richter, Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”, Centrul Cultural Reduta, Asociația ABMEE, HUB-IN Brașov, Biblioteca Județeană „George Barițiu”, The Square, Keys Coffee & Lounge.

Parteneri media: Zile și Nopți, Karpatenrundschau – ADZ Kronstadt, Litera 9, Psyche, Coresi, RATBV.

Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.