Expoziția de artă „Burgul transilvan” la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Muzeul de Etnografie Brașov vă invită miercuri, 14 august 2024, la vernisajul Expoziției de artă „Burgul transilvan” sub semnătura pictorului brașovean Ovidiu Cărpușor, care va fi deschisă la orele 18:00 la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului, nr 15.

În cadrul proiectul expozițional „Burgul transilvan”, început de către Ovidiu Cărpușor în urmă cu 20 de ani, pe care l-a promovat în întreaga lume și l-a continuat cu succes până în prezent, pe simezele Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului vor fi etalate 40 de creații vechi și noi, ce ilustrează orașe medievale, cetăți și biserici fortificate din Transilvania, realizate de artist în compoziții și tehnici diferite.

Ovidiu Cărpușor a absolvit Universitatea Națională de Arte din București, este Doctor în Arte Plastice și Decorative, fiind totodată și Expert restaurator pictură, cu specializări în Sibiu, București și Florența. Lucrările sale se regăsesc în colecții muzeale din țară, dar și în instituții și colecții particulare din întreaga lume.

În ultimii 20 de ani a participat la peste 400 de expoziții în țară și străinătate devenind foarte apreciat pe plan internațional și național pentru rafinamentul vizual oferit de lucrările sale. În același timp, Ovidiu Cărpușor a organizat numeroase evenimente naționale și internaționale în privat dar și la Ambasadele și Institutele Culturale Române din lume, promovând astfel numeroși artiști plastici, valorile tradiționale autohtone și imaginea României în afara granițelor țării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.