Consiliul Județean Brașov a emis ordinul de începere a lucrărilor de execuție a fundațiilor podului de la Voila

Constantin Todorică Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de execuție a fundațiilor podului situat pe DJ 105 (km 0+660) în localitatea Voila, precum şi ordinul de începere a serviciilor de dirigenție de șantier în vederea urmăririi execuției acestor lucrări.

Ambele documente au intrat în vigoare în data de 6 august.

Fundaţiile sunt realizate de asocierea SC CON-A Operations SRL – SC Prinfo SRL, în timp ce activitatea de dirigenţie de şantier este asigurată de SC Nălboc Cons SRL, în baza unor contracte încheiate în luna mai, respectiv iulie 2024 şi implementate cu sume alocate din bugetul propriu al judeţului Braşov.

În cadrul proiectului de construire a unui pod nou peste Olt care să faciliteze accesul spre poligonul NATO de la Cincu, obiectiv pentru care Consiliul Judeţean Braşov a accesat fonduri PNDL II, autoritatea publică şi-a asumat proiectarea şi execuţia din fonduri proprii a fundaţiilor, valoarea totală a acestui contract fiind de 11.255.552,74 lei.

În paralel, pentru asigurarea serviciilor de dirigenție de șantier aferente acestor lucrări, CJ Braşov a încheiat cu firma prestatoare un contract în valoare de 52.955 lei. Durata de prestare a serviciilor de dirigenție de șantier a fost estimată la 87 luni, din care 3 luni sunt alocate execuției fundaţiilor şi 84 luni sunt destinate perioadei de garanție.

După finalizarea şi recepționarea noilor fundaţii, autoritatea publică judeţeană va transmite ordinul de reîncepere a contractului PNDL din 2021 pentru construcţia pod situat la ieşirea din localitatea Voila, obiectiv implementat de asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL.

Îmi doresc să finalizăm fundaţiile în termenul contractual asumat, astfel încât în cel mai scurt timp să putem trece la construcţia podului şi astfel să rezolvăm o problemă stringentă pentru asigurarea accesului rutier, în cele mai bune condiţii, atât spre Centrul Naţional de Instruire Întrunită «Getica» de la Cincu, cât şi spre judeţul Sibiu, pe ruta DJ 105 Voila – Cincşor – Cincu. Avem în atenţie proiecte îndrăzneţe în ceea ce priveşte modernizarea infrastructurii rutiere din această zonă a Ţării Făgăraşului, ţinând cont că în perioada următoare vor începe lucrările la autostrada Sibiu – Făgăraş, dar şi alte investiţii strategice cerute de necesitatea asigurării conectivităţii Bazei NATO cu principalele căi rutiere care străbat judeţul Braşov”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Constantin Todorică Şerban.

Foto: Google Maps

Leave a Reply

Your email address will not be published.