Lansare Concurs de fotografie „Nature in Focus” în cadrul Bienalei Arhitectura.6, tema Human+Nature

În cadrul Bienalei Arhitectura.6 propunem un concurs de fotografie al cărui obiect îl constituie redarea prin imagini captate a unor contraste din natură.

Nu există schimbări subtile de culoare aici!

Căutăm culori care diferă foarte mult una de cealaltă și provocarea este cum faci asta să apară în pozele tale. Fie în natură, fie în lumea creată de om, atunci când, culorile, contrastează unele cu altele, ele atrag privirea și pot crea imagini distractive și pline de energie.

Prin acest concurs, încurajăm participanții să își poată exprima creativitatea, să reușească să întărească relația omului cu natura, să îmbine mediul înconjurător cu tehnologia, și să redea asta prin aparatul de fotografiat.

Fotografiile selecționate, vor fi expuse în cadrul Bienalei Arhitectura.6 HUMAN ± NATURE 2024, în spații publice interioare, în diferite locații din cele 9 orașe unde va fi itinerată expoziția bienalei.

Conditii de participare

La expoziția-concurs NATURE IN FOCUS din cadrul bienalei Arhitectura.6 HUMAN ± NATURE pot participa persoane fizice, cu vârste peste 18 ani, care se vor legitima prin acte doveditoare, cu domiciliul/reședința/sediul în România.

Concursul este deschis fotografilor amatori și profesioniști.

Fiecare participant poate trimite maxim 5 fotografi.

Fotografiile trebuie să fie realizate pe teritoriul României.

Înscrierea proiectelor în concurs se face prin încărcarea unei arhive .ZIP pe WeTransfer folosind butonul de trimitere de pe site-ul arhitectura6.ro – până la data de 20 august 2024, ora 16:00.

ARHIVA .ZIP VA CUPRINDE FĂRĂ EXCEPȚIE:

  • Un director numit PLANȘĂ EXPOZIȚIE cu fotografia – format TIFF sau JPG, paginare orizontal, 400 x 300 mm, la 300 dpi, RGB
  • Un director numit PLANȘĂ WEB cu fotografia – format .TIFF sau .JPG, la 72 dpi, pentru postarea pe site și pe paginile de social media.
  • Un scurt text (.DOC sau .DOCX). de prezentare a fotografiei, care va conține obigatoriu: numele și prenumele autorului, titlul fotografiei și localitatea unde a fost făcută fotografia, număr de telefon, adresă de email, adresa autor.

Criterii de apreciere

Lucrările înscrise în concurs, vor fi selecționate în acord cu criteriile menționate mai jos, astfel încât max. 20 de fotografii care redau cel mai bine tema concursului vor fi listate de o firmă specializată și itinerate în expoziție în format fizic.

Criteriile după care va fi realizată selecția sunt:

  • relație cu tema „HUMAN ± NATURE”
  • originalitate și inovație

Autorii celor max. 20 de fotografii selecționate vor primi o diplomă Nature in Focus și vor fi promovați pe canalele de social media.

Toate lucrările înscrise care respectă cerințele prezentului regulament vor fi publicate în mediul online, pe site-ul arhitectura6.ro și pe canalele de Social Media.

Orice întrebări sau clarificari referitoare la expoziția-concurs vor fi adresate pe adresa oficială de email, respectiv pe contact@arhitectura6.ro.

Regulamentul complet al concursului poate fi consultat pe: https://arhitectura6.ro/concurs-foto/.

Leave a Reply

Your email address will not be published.