Comisia de Circulaţie a avizat proiectul de extindere a Grădiniței nr. 26 de pe str. Neptun

Comisia de Circulaţie a avizat proiectul de extindere a Grădiniței nr. 26 (Str. Neptun nr. 1), aflat în faza documentației tehnice pentru eliberarea autorizației de construcție (DTAC). Proiectul vizează supraînălțarea cu un nivel al actualelor corpuri A și B ale construcție existente, în care funcționează Grădinița cu program prelungit nr. 26 „Junior“ din cartierul Astra.

Se vor amenaja o sală multifuncțională, două săli de clasă cu depozitările aferente, grupuri sanitare pentru copii, grupuri sanitare pentru personal, o bibliotecă, un oficiu cu lift pentru mâncare, un birou de consiliere, un birou pentru contabilitate, un cabinet metodic și un vestiar pentru personalul îngrijitor.

Proiectul va extinde suprafața utilă a actualei grădinițe de la 1.264,32 mp la 1.992,03 mp, adică va aduce un plus de 727,71 mp utili.

În lucrările de extindere sunt incluse și înlocuirea completă a instalațiilor sanitare și termice. Ventilarea sălilor de grupă se va realiza descentralizat, cu o centrală de tratare aer montată în încăpere, pe perete. Se va realiza un sistem fotovoltaic on-grid, care va fi amplasat pe acoperișul clădirii, compus din 30 de panouri fotovoltaice.

Acoperișul va fi tip șarpantă din lemn de rășinoase, iar învelitoarea va fi din țiglă metalică.

Valoarea lucrărilor (proiectare și execuție) este de 10.747.078,87 lei, inclusiv TVA.

Foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.