Caravana Metropolis – cinema în aer liber la Brașov – peste 1650 spectatori au participat la eveniment

Între 23 și 28 iulie, Parcul Nicolae Titulescu a fost gazda unuia dintre cele mai îndrăgite evenimente – Caravana Metropolis – cinema în Aer Liber, ce a atras atât brașoveni, cât și și turiști deopotrivă. Cu proiecții în fiecare seară de la ora 21:30, evenimentul a adus la Brașov o selecție de filme internaționale premiate și apreciate de critici, multe dintre acestea fiind prezentate în premieră în România precum „The Promised Land”, r. Nikolaj Arcel, „Crossing”, r. Levan Akin sau „Fox & Hare Save the Forest” r. Mascha Halberstad.

Pe lângă proiecțiile de film, Caravana Metropolis a oferit un program divers de activități culturale potrivit publicului de toate vârstele. Magicianul Teo a încântat spectatorii cu un spectacol de magie pe 27 iulie. În aceeași zi, au avut loc ateliere de actorie cu actorul Alex Mărgineanu, cunoscut pentru rolurile sale din “California Dreamin’ (nesfârșit)” și “La drum cu tata”, în care participanții au putut învăța elemente de arta actorului și au experimentat cu exerciții de improvizație și de atenție esențiale în actorie, și un workshop de producție de film pentru începători cu Daniel Mitulescu, producător de film renumit pentru filmele „Eu când vreau să fluier, fluier”, „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” și „Loverboy”. Workshop-ul a detaliat ce înseamnă meseria de producător de film, ce este în spatele realizării unui film, care este rolul producătorului în realizarea unui film și cum se ajunge de la o idee la filmare, într-o atmosferă interactivă și educativă. 150 de participanți s-au bucurat de spectacolul de magie și ateliere.

Evenimentul a fost primit cu entuziasm de publicul brașovean. Seară de seară, 250 spectatori s-au adunat în Parcul Nicolae Titulescu pentru a se bucura de filmele selectate și de atmosfera oferită de cinema-ul în aer liber. Comentariile pozitive și feedback-ul participanților au confirmat succesul evenimentului și nevoia de astfel de inițiative culturale în comunitate.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Macaia, membru în rețeaua Europa Cinemas. Proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov. Co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, membru în rețeaua Europa Cinemas.

Foto: Orsolya Balint

Leave a Reply

Your email address will not be published.