Au fost reaprobați indicatorii tehnico-economici aferenţi sectorului de autostradă Cristian – Codlea

În ședința de Guvern din 13 mai 2022 au fost reaprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Autostrada Bucureşti-Braşov km 0+000-173+300”.

Guvernul României a actualizat indicatorii tehnico-economici aferenţi sectorului rutier Cristian – Codlea, valoarea totală a obiectivului fiind de 879.897.000 lei.

Durata de execuție preconizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, în calitate de beneficiară a investiţiei, pentru acest tronson în lungime de 5,182 km, este de 24 luni.

Finanţarea lucrărilor se va realiza din fondurile externe nerambursabile ale Programului Transport 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Tronsonul Cristian – Codlea va asigura legătura între sectorul de autostradă Râșnov – Cristian, funcţional din 2020, și DN 1. Sectorul de autostradă se desprinde din nodul rutier Cristian, care face legătura prin DN 73G cu localitatea Cristian, DN 73B și DN 73, și se termină în nodul rutier Codlea, care asigură accesul spre DN 1 şi municipiile Brașov și Codlea.

Ședința de Guvern a avut loc la Brașov în clădirea Cercului Militar de pe strada Lungă.

Foto: Consiliul Județean Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.