Alte două filiale locale USR din județul Brașov și-au desemnat, prin votul membrilor, candidații la funcția de primar pentru alegerile din 2024: Daniela Olariu este candidatul USR pentru Primăria municipiului Săcele, iar Alexandru Săbădașu este candidatul USR pentru Primăria municipiului Codlea.
Daniela Olariu este mamă a doi copii, jurist de profesie și, de 15 ani, antreprenor în domeniul sănătății. Împreună cu echipa USR Săcele, a inițiat mai multe acțiuni și proiecte care să schimbe în bine viața locuitorilor. În fiecare an au depus amendamente la bugetul local, punând accent pe atragerea de fonduri nerambursabile în locul împrumuturilor pe care actuala administrație le contractează. Au militat pentru transparență și deschiderea administrației locale către cetățeni. Au organizat campanii de ecologizare a râului Tărlung și de conștientizare a pericolului pe care îl reprezintă deșeurile. Au urmărit lucrările de reabilitare a drumurilor și mai ales a trotuarelor, cerând respectarea normelor de siguranță. Cu sprijinul senatorului Irineu Darău, au contribuit la reintroducerea transportului școlar pentru elevii cu nevoi speciale de la centrul Brădet.
Daniela Olariu: „Îmi doresc să locuim într-un municipiu în adevăratul sens al cuvântului. Să avem cu toții acces la apă și canalizare. Să avem toate străzile asfaltate, pe care să circule transportul în comun, nu doar pe drumul principal, ci și pe rute alternative. Pentru copiii noștri, îmi doresc after-school la toate școlile, astfel încât noi, părinții, să muncim liniștiți, stiindu-ne copiii în siguranță. Pentru bunicii noștri, îmi doresc programe de asistență medicală la domiciliu, iar pentru persoanele cu dizabilități, programe de incluziune socială. Toate acestea sunt normalității, mai ales într-un municipiu. Iar pentru a putea finanța toate acestea, avem nevoie să ne concentrăm pe atragerea investitorilor, care să creeze venituri și, mai ales, locuri de muncă pentru comunitatea noastră.”
Alexandru Săbădașu este consilier în Consiliul Local Codlea începând din 2020 și președintele organizației locale USR Codlea. Lucrează în domeniul imobiliar și studiază Marketing la facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Transilvania. În calitate de consilier local, s-a concentrat pe atragerea de fonduri nerambursabile pentru proiecte vizând învățământul, sănătatea, gestionarea deșeurilor și protejarea mediului. A susținut cu toată deschiderea proiectele benefice pentru comunitate, indiferent de inițiatori, și a contribuit la concretizarea unor proiecte rămase de ani buni pe hârtie, precum modernizarea Parcului cu Umbră sau renovarea clădirii Spitalului Municipal Codlea.
Alexandru Săbădașu: „Îmi doresc la Codlea, în primul rând, o administrație care să lucreze exclusiv în folosul cetățenilor, într-un mod eficient, organizat și transparent. Îmi doresc ca cetățenii să fie implicați în administrarea orașului și ca orice proiect, odată aprobat de Consiliul Local, să fie pus în practică fără întârziere. Mai departe, consider că prioritățile administrației pentru următorii ani trebuie să fie educația, sănătatea și protejarea mediului. Este vital să investim în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare și a celei de sănătate, precum și în proiecte care să vizeze creșterea gradului de reciclare, stoparea fenomenului de abandonare a deșeurilor, protejarea și valorificarea sustenabilă a spațiilor verzi și a cadrului natural al Codlei. Și, bineînțeles, pentru a putea face toate acestea, avem nevoie să accesăm cât mai multe fonduri europene, dar și să direcționăm fondurile de care dispunem către ceea ce este esențial, pentru a crește cu adevărat calitatea vieții oamenilor.”
Irineu Darău, președintele filialei județene USR Brașov și candidatul USR la președinția Consiliului Județean:
„Le mulțumesc colegilor mei Daniela Olariu și Alexandru Săbădașu pentru asumare! Țin să subliniez faptul că tot ce au făcut în comunitățile lor în ultimii ani, alături de colegi, au facut nefiind la putere. În Sacele nu avem consilieri locali, iar la Codlea avem doi. Totuși, chiar și în aceste condiții, ei au reușit implementarea unor proiecte importante, cu multă consecvență, energie și curaj.
Este important să ne punem cu toții întrebarea: Cum ar fi dacă astfel de oameni ar avea mai multă putere? Nu de dragul puterii sau al unor funcții, ci pentru a face proiecte pentru comunitate. Cu atât mai mult, pentru proiecte mari, de anvergură și pe termen mediu și lung, este nevoie de colaborare la toate nivelurile: local, județean, național și european. Iar cu cât va fi mai mare amprenta oamenilor bine intenționați și harnici din USR la fiecare nivel, cu atât vom putea face proiecte mari mai rapid.”
Leave a Reply