În ședința ordinară din 31 octombrie, consilierii județeni au pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care se aprobă Planul de dezvoltare 2023-2024 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.
Conform proiectului de hotărâre, Planul de Dezvoltare al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă 2023-2024 continuă activităţile prevăzute în planul de dezvoltare pentru perioada 2019-2023, aprobat prin HCJ Brașov nr.474/28.11.2019 și prevede obiective specifice noi:
- Reabilitarea, modernizarea secțiilor de spital;
- Conformarea cu planul de măsuri DSP;
- Dotarea cu echipamente medicale necesare unui act medical de calitate;
- Reparații capitale, extindere şi supraetajare corp clădire bloc operator;
- Maximizarea contractului cu CJAS pe spitalizare de zi;
- Reorganizarea activității în ambulatoriu de specialitate în vederea maximizării veniturilor.
În cadrul Pavilionului Central s-au realizat investiții în cadrul Corpului A (aripa lungă). Cu toate acestea, Corpul H, unde se află cordul spitalului (secția ATI, laboratorul de analize medicale, laboratorul de imagistică, blocul operator) este nereabilitat și are un risc ridicat de degradare, în lipsa unor intervenţii specifice.
Această clădire trebuie să intre într-un proces de reconfigurare, extindere, supraînălțare și reparații capitale, care să aibe la bază cel puţin următoarele cerinţe:
- Realizarea de lucrări asupra clădirii astfel încât prin aceste intervenţii să se poată actualiza tehnic clădirea și să se poată funcționa având autorizațiile impuse prin lege pentru astfel de obiective (mai ales ISU, DSP și mediu) – conformare tehnică și funcțională la standardele actuale;
- Eficientizarea energetică a clădirii şi respectarea noilor cerințe impuse de legislaţia în vigoare;
- Eficientizarea fluxurilor medicale, tehnice, logistice şi administrative;
- Eficientizarea muncii personalului medical prin realizarea de circuite coerente şi conforme;
- Consolidarea structurală a clădirii în baza unei expertize actualizate cu noile cerinte ale acestui proiect;
- Realizarea unui heliport astfel încât urgentele să fie mai eficient preluate şi tratate;
- Dotarea cu mobilier şi echipamente medicale specifice funcțiunilor adresate în această clădire.
Pentru realizarea acestor obiective, la nivelul anilor 2023-2024 este necesară realizarea documentației tehnice inițiale, constând în:
- Expertiză tehnică clădire (corp H şi corp A);
- Relevee cu scanare 3D;
- Studiu topografic.
În funcție de această documentație tehnică se vor putea identifica soluțiile tehnice pentru realizarea reparațiilor și extinderea clădirii. Valoare estimată este de 250.000 lei, iar sursa de finanțare este prin subvenție CJ Brașov.
Pentru lista completă de obiective noi introduse în Planul de dezvoltare al spitalului, consultați imaginile de mai jos.
Leave a Reply