FOTO Inspectoratul Școlar Brașov vrea să construiască o Unitate de Management a Proiectelor pentru Prevenirea Părăsirii Timpurii a Școlii

Ariana Bucur, Inspector Școlar General al ISJ Brașov, a anunțat în ședința ISJ cu directorii unităților de învățământ că în cadrul unor proiecte pe fonduri nerambursabile, prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, la sediul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov se va construi o Unitate de Management a Proiectelor pentru Prevenirea Părăsirii Timpurii a Școlii.

ISJ desfășoară două proiecte: Învață, Dobândește, dăruiește! și Deschidem școala, deschidem viitorul, care au ca scop reducerea părăsirii timpurii a școlii și a abandonului. ISJ urmărește și realizarea unei strategii pentru reducerea părăsirii timpurii a școlii și a abandonului. Valoarea celor două proiecte se ridică la 16 milioane de lei.

Unitatea de Management a Proiectelor pentru Prevenirea Părăsirii Timpurii a Școlii va fi realizată pe actuala parcare de la ISJ, ca o extindere a clădirii și, din ce spune Inspectorul Școlar General, Ariana Bucur, noul spațiu va fi folosit și pentru activități care nu pot fi desfășurate în prezent din lipsă de spațiu, ședințe, premieri de elevi, retrageri din activitate etc. Doamna inspector nu a adus detalii cu privire la activitățile specifice pentru reducerea părăsirii timpurii a școlii și a abandonului care se vor desfășura în cadrul Unității.

Documentația pentru realizarea Unității este depusă la Primărie pentru autorizare, după ce la Direcția Județeană pentru Cultură a stat 11 luni, a precizat Ariana Bucur. Trebuie precizat că la acest moment Unitatea are avizul DJC Brașov.

Tot Ariana Bucur se declară îngrijorată de timpii lungi pe care documentația îi parcurge la diferite instituții publice pentru că pot pune în pericol realizarea Unității. Inspectorul Școlar General a cerut sprijin Prefectului pentru a accelera demersurile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.