Nocturna bibliotecilor la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov anunţă cu bucurie ediţia 2023 a Nocturnei Bibliotecilor, ce va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, începând cu ora 17:00, când vor fi deschise publicului sediul central al bibliotecii, Casa Baiulescu precum şi filiala nr. 3 de pe Strada Soarelui.

Tema din acest an este Biblioteca – Sunet – Imagine – Culoare şi doreşte să redea varietatea de resurse şi oferte pe care le poate avea şi mobiliza o bibliotecă publică. Vă propunem activităţi interactive şi evenimente diverse, de la concursuri la ateliere de creativitate, de la lecturi multilingve la teatru pentru copii, de la concert la film, de la puzzle şi jocuri la schimb de plante şi până la un atelier de relaxare şi introspecţie bazat pe tehnici yoga, sunet şi culoare.

Nocturna Bibliotecilor la Secţia de împrumut

Propune publicului o serie de activităţi:

• 1. Concursul Fii bibliotecar şi primeşti o carte în dar!
Actele la control! Pardon, cartea la control! Glumim, desigur. Vreţi să încercaţi să identificaţi o carte? Cu ajutorul indiciilor date de bibliotecari (autorul şi titlul cărţii, precum şi cota sau numărul de identificare al cărţii), veţi căuta locul ascunzătoarei în rafturile bibliotecii. Când descoperiţi volumul cu pricina, câştigaţi o carte la alegere.

• 2. Întâlnire cu o carte pe nevăzute – Acceptaţi provocarea?
Vă dăm întâlnire pe nevăzute cu o carte. Veți avea posibilitatea să împrumutați o carte al cărei titlu nu îl cunoașteți, dar despre care veți primi câteva mici indicii. Poate veți avea parte de o întâlnire plăcută sau de un date misterios.

• 3. Cartea cărţilor citite
Sunteți invitați să împărtășiți părerea voastră despre cartea sau personajul care v-au impresionat cel mai mult ori despre domeniile care vă trezesc interesul, într-o carte a cărților citite. Dialogul cu dumneavoastră înlesneşte cunoaşterea intereselor de lectură ale cititorilor noştri.

Sediul Central – Secția Împrumut: 17:30 – 24:00

• Atelier de lectură multilingvă

Vă propunem un atelier de lectură multilingv (român-englez, român-francez și român-maghiar), urmat de un atelier de creativitate. Provocarea va fi deschiderea spre lectură bilingvă și utilizarea creativă a hârtiei reciclate, iar rezultatul final va consta în colaje cu diferite mesaje despre lectură și bibliotecă, în limbi străine.
Vino să interacţionezi cu alţi cititori!

Sediul Central – Etajul 1: 17:30 – 19:30

• Nocturna Bibliotecilor 2023 la Mediatecă

Semne cusute pe pânză şi spectacol recital cu păpuşi

Semne cusute pe pânză este un atelier de semne de carte cusute cu motive tradiţionale. Simple cusături pot lega trecutul de prezent şi viitor, într-o armonie perfectă cu tine însuţi, cu natura, în respect şi împăcare cu străbunii. Atelierul va fi coordonat de doamna Nicoleta Lupe, invitata Mediatecii noastre.

Sediul Central – Mediateca: 17:00 – 18:00

Hai să ne jucăm de-a … poveştile!

Este un spectacol – recital care ilustrează, cu mijloacele specifice teatrului de păpuşi, câteva poveşti, mai mult sau mai puţin cunoscute de copii, care de data aceasta sunt prezentate … altfel. Vom întâlni o fetiţă, Pippi ciorap lung (din povestea „Pippi Şoseţica” de Astrid Lindgren), care îşi caută tatăl în raftul cu cărţi. Apoi întâlnim un prinţ mofturos care nu reuşea să găsească o prinţesă adevărată în toată împărăţia … cu cărţi (din povestea „Prinţesa şi bobul de mazăre” de Hans C. Andersen). Îi întâlnim pe Hänsel şi Gretel, care se ascund între cărţi să nu-i găsească Vrăjitoarea (din povestea „Hänsel şi Gretel” de fraţii Grimm). În ultimul tablou apare un cavaler medieval care nu mai vrea să mânuiască spada, vrea doar să citească (din povestea medievală „Genoveva de Brabant” de Cristoph von Schmid). Păpuşile sunt mânuite la vedere şi sunt diferite, de la marionetă la păpuşă cu tijă, de la păpuşă cu wayang la păpuşă pe mână. Este un spectacol interactiv pentru toate vârstele.

Sediul Central – Mediateca: 18:30 – 19:30

• Bibliorelax – Invitaţie la relaxare

Într-o lume tot mai agitată și sufocată de lucruri care „trebuie” făcute „ieri”, vă invităm la Bibliotecă, locul cel mai potrivit pentru un atelier de relaxare și introspecție, bazat pe tehnici yoga, sunet și culoare.
Indiferent de starea cu care te confrunți sau dacă nu ai altceva de făcut, îndrăznește să-ți oferi acest timp drept cadou pentru nenumăratele posibilități care există încă nedescoperite în interiorul ființei tale!

Mansarda Casei Baiulesu – orele 18,00-20,00

• Nocturna Bibliotecilor 2023 se extinde în cartiere

Filiala 3 vă invită la un atelier în familie unde veţi meşteri o cărticică breloc.

Filiala 3 – orele 18,00 – 20,00

Leave a Reply

Your email address will not be published.