Întâlnirile CenaKLUb Tiuk | Andrei Dósa – Ceaikovski la walkman – Miercuri, 28 iunie, ora 18:00, Librăria Humanitas Brașov, Piața Sfatului.
Întâlnire în cadrul CenaKLUbului TIUK cu scriitorul Andrei Dósa și o discuție despre literatură, lectură, dragoste și adolescență, pornind de la cartea „Ceaikovski la walkman”, apărută în colecţia „Prima dragoste”, coordonată de Diana Iepure. La discuție vor mai participa Andrian Lăcătuș, Mihail Vakulovski și Diana Iepure.
„Personajele din cartea asta trec prin tot felul de experienţe amoroase. Sunt cu toţii colegi de clasă, unii dintre ei stau chiar în aceeași bancă, dar destinele lor sunt foarte diferite. Vulnerabilitatea fetei badass, care aleargă ca o flacără în jurul celorlalţi, gata să-i ardă, se manifestă prin atacuri de panică. Băiatul care merge la sală va ajunge să fie dominat și folosit de o femeie de treizeci de ani, apoi are un vis premonitoriu. Fetele care stau cuminţi în banca lor merg la biserică împreună, dar simt în același timp și o atracţie nemărturisită una faţă de cealaltă. Dragostea înflorește, o ia pe căi nebănuite, nu primește răspuns, se răzgândește, e năvalnică, mistuie inimile sau le îngheaţă pentru totdeauna.” – Andrei Dósa
Colecția „Prima dragoste” își propune să promoveze literatura română și să aducă în fața publicului tînăr cărțile scriitorilor români contemporani. Lipsiţi de prejudecăţi şi suficient de tineri pentru a înţelege frămîntările unui segment larg de cititori, – numit pe piaţa internațională a cărţii young adult –, scriitorii români contemporani sînt deschişi dialogului prietenesc, abordînd, în cărțile pe care le semnează, tematici relevante pentru cei care se confruntă cu primele semne ale maturizării, ale îndrăgostirii, care au primele experiențe sexuale și care trebuie să învețe să facă față nenumăratelor schimbări, apărute simultan în viața lor. Prin forţa scriiturii, dar şi printr-o viziune realistă asupra literaturii şi vieţii, autorii colecției își doresc să-i apropie pe tineri de literatură, în general, şi de literatura română contemporană, în special”.
Leave a Reply