Lansare volum poezie „Orlando Postuman” de Nóra Ugron @ Q Haus | Brașov Pride 2023

Marți, 27 iunie, de la ora 17:30, vă așteptăm cu drag la Q Haus [str. De Mijloc, nr. 104A, Brașov], pentru a lansa volumul de poezie „Orlando Postuman”, al Nórei Ugron. Cu autoarea va discuta despre carte Paula Dunker.

Orlando Postuman nu este doar un descântec al apropierii și al transformării capitaliste, ci și unul despre revoltă, furie și jale, un descântec despre și pentru „pierderea planetară,” pentru „toate cele tăiate aruncate ascunse ucise,” pentru „pădurile nepătrunse/mână în mână,” pentru „fetița care se simțea mereu inadecvată,” pentru „versurile lipicioase,” „versuri de Dragoste & Durere,” pentru „vocea aia de pluș,” „pentru toate atingerile/ care nu au ajuns să fie atingeri.” Un volum intim & evocativ, o mărturie pasională & queer despre rezistență și regenerare, despre „originea pierderii” și metamorfoze. (Medeea Iancu)

<Iubirea redefinește lumea>, scrie poeta în deschiderea cărții. Parcurgînd pledoaria luminoasă din scrisul ei, saturat de cunoaștere situată și emoție nudă, în forme stilistice care alternează limbajul frust cu construcții și simetrii insolite, elaborate, această afirmație devine valabilă și pentru viața însăși a poeziei.” – Alina Purcaru pentru Observator Cultural

Haideți să citim, să dezbatem și să povestim împreună despre această carte, despre cum putem reimagina lumea, construind viitoruri mai blânde, neasupritoare.
Invitatx: Paula Dunker și Nóra Ugron

După lansare sunteți invitați la Ora0 [str. De Mijloc, nr. 133, Brașov] @ 20:30, la un concert #FLUID (Paula Dunker & Alex Bălă) împreună cu special guest Raj/Ramya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.