George Scripcaru a discutat cu BERD pentru un împrumut de 10 milioane euro pentru lucrări de reabilitare la unități de învățământ

Odată cu finalizarea lucrărilor la Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil, primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că ar putea contracta un credit de până la 10 milioane de euro de la BERD, cu o perioadă de rambursare de 10 ani și o perioadă de grație de trei ani, pentru reabilitarea energetică a școlilor.

BERD are un program de finanțare rambursabilă prin care poate acorda credite de până la 10 milioane de euro, în condiții foarte avantajoase. În primii trei ani de la accesarea finanţării nu se plătesc rate, aceasta fiind perioada de graţie, iar termenul de rambursare a creditului este de 10 ani. Programul se referă la eficientizarea energetică a clădirilor publice. Am făcut un inventar și ne-am încadra în această valoare pe acordul cu BERD-ul, care este unul foarte bun, cu comisioane și dobânzi nesemnificative în raport cu oferta băncilor comerciale. În discuția cu care o avem cu BERD am decis să ne raportăm la instituțiile de învățământ, respectiv creşe, şcoli şi grădiniţe. E o soluție pe care o luăm în calcul și pe care o vom propune Consiliului Local”, a precizat George Scripcaru.

Acesta nu a vrut să dea detalii despre dobânzi și comisioane și ce înseamnă acest credit ca sarcină pe bugetul local.

În acest moment, pentru reabilitare energetică a unor clădiri care au destinații de spații pentru învățământ municipalitatea a pregătit mai multe proiecte, aflate în diferite stadii, care ar putea fi finanțate inclusiv prin acest acord și, în plus, are în vedere și proiecte noi, care trebuie elaborate de la partea de documentație și până la cea de execuție. „Desigur că păstrăm în calcul și posibilitatea de a accesa o axă de finanțare nerambursabilă cu fonduri europene pentru acest tip de proiecte”, a mai precizat primarul.

Sursa foto: Primăria Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.