Copilăria în comunism: Muzeul Amintirilor din Comunism organizează pe 1 iunie un eveniment special de Ziua Internațională a Copilului și lansează o nouă expoziție temporară dedicată jocurilor

În onoarea Zilei Internaționale a Copilului, Muzeul Amintirilor din Comunism este încântat să anunțe un eveniment dedicat copiilor, pe data de 1 iunie. Totodată, muzeul va lansa o nouă expoziție temporară, care va aduce în prim-plan cele mai iubite jocuri ale copilăriei în comunism –

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să te întorci în vremea copilăriei și să redescoperi acea bucurie pură a jocului? Îți prezentăm o invitație specială de a reîncepe să joci acele jocuri dragi din copilărie, alături de copiii tăi!

Evenimentul organizat de Muzeul Amintirilor din Comunism este gândit ca o călătorie în timp, în vremea copilăriei actualilor părinți. Prin activitățile recreative și distractive, muzeul își propune să le ofere oportunitatea celor mici să descopere perioada comunistă și să exploreze aspecte fascinante ale vieții copiilor din trecut. Astfel, vor putea să înțeleagă mai bine istoria părinților, dar și să își creeze noi amintiri valoroase alături de ei.

 

Detalii eveniment:

Data: 1 iunie

Ora: 10:00 – 18:00

Locație: Muzeul Amintirilor din Comunism, Bd. Eroilor 19

 

Evenimentul va include:

  • Ateliere de confecționat păpuși: Copiii vor putea să-și testeze creativitatea și să creeze păpuși frumoase folosind materiale simple precum bețe, cârpe sau frunze.
  • Ateliere de colorat: Copiii vor avea ocazia să descopere eroii preferați ai părinților, din desene animate sau cărți, și să îi coloreze.
  • Jocuri ale copilăriei: Participanții vor fi introduși în fascinanta lume a jocurilor de societate din perioada comunistă, dar și a celor de exterior. Copiii vor putea juca alături de părinți toate jocurile iubite din copilărie, precum “De-a prinselea”, “Elasticul”, “Baba-Oarba”, “Coarda”, “Melcul”, “Păsărică mută-ți cuibul” și să se întreacă la jocurile “Șotron” sau “X și 0” desenate pe asfalt.
  • Sala media va fi deschisă pentru copii, pentru ca aceștia să descopere producții clasice, prezentând cele mai apreciate desene animate ale perioadei comuniste, diafilme, diapozitive și povești pe care părinții le ascultau de nenumărate ori.
  • În plus, participanții vor avea ocazia să experimenteze gustul copilăriei în perioada comunistă la cafeneaua muzeului, unde vor putea savura prăjituri clasice, precum savarine sau amandine, sau sandvișurile celebre din acea perioadă.

Prețurile pentru eveniment sunt următoarele:

  • Adulți: 35 lei
  • Copii: 25 lei

Prețul include participarea la toate atelierele și jocurile din interior și exterior, precum și biletul de vizitare a muzeului.

Mai mult, pe 1 iunie, Muzeul Amintirilor din Comunism va lansa o nouă expoziție temporară, „Jocurile copilăriei”, în colaborare cu „În Fata Blocului”, o carte dedicată perioadei comuniste, ce reunește o colecție de jocuri și “faze” ale generației cu cheia la gât.

Expoziția va prezenta cele mai iubite jocuri din comunism, alături de reguli și indicații vizuale, oferind vizitatorilor o perspectivă autentică asupra modului în care se jucau generațiile trecute, dar și o invitație să redescopere magia copilăriei.

„Știm că unele dintre aceste jocuri îți rămân în inimă chiar și după 30 sau 40 de ani. De ce să nu le joci din nou? Prin această expoziție îi invităm pe vizitatori să își reînnoiască legătura cu acele amintiri prețioase și pline de veselie și să înceapă să le joace din nou alături de prieteni și familie.” (Ioana Bejan Roată, cofondatoare a Muzeului Amintirilor din Comunism)

Expoziția temporară „Jocurile copilăriei” va fi  deschisă până la 31 iulie 2023 şi poate fi vizitată gratuit de marţi până duminică, între orele 10:00-18:00, la sediul Muzeului Amintirilor din Comunism, pe Bd. Eroilor 19, Braşov.

***

Despre MADC

Muzeul Amintirilor din Comunism este o întreprindere socială înființată în cadrul proiectului “Acceleratorul de Întreprinderi Sociale” ID 127384, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 -2020, implementat de Fundația “Alături de Voi” România în parteneriat cu Fonduri-Structurale.ro

MAdC prezintă perioada comunistă într-o manieră creativă, cu scopul aducerii aminte, informării și educării non-formale a vizitatorilor despre o perioadă semnificativă din istoria României. Colecția permanentă a MAdC prezintă fotografii, obiecte și amintiri care surprind latura personală și completează datele istorice despre România sub regimul comunist.

Fiind o întreprindere socială, SC CINCINALA SRL are o misiune socială asumată, aceea de a sprijini copii din grupuri vulnerabile și a-i intega în comunitate prin programe dedicate, tabere, excursii, vizite la muzee și alte activități.

DESPRE “În Fața Blocului”

Creată de Mihai Gheorghe și Vlad Tomei, “În Faţa Blocului” este o carte pentru oameni mari, dar mai ales pentru copii. Ea a fost gândită ca un ajutor pentru cei mari care vor să le arate celor mici cum se jucau şi ei la rândul lor, când erau mici. De aceea, fiecare joc are “cartolină” lui individuală, iar paginile nu sunt legate între ele: ca să poată fi scoase şi luate afară, la joacă

“În Fața Blocului” a obținut premiul pentru Cea Mai Frumoasă Carte a anului, secțiunea Carte Ilustrată, cadrul Galei Bun de Tipar, ediția 2015, eveniment care premiază excelența editorială a industriei de carte din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.