Petiție pentru modernizarea pasajului DJ 103 peste Centura Brașovului ce asigură legătura rutieră dintre Brașov și Sânpetru

Consilierul local din Sânpetru, Eugen Cucu, solicită administrației județene măsuri imediate de alocare de fonduri pentru modernizarea pasajului DJ 103 peste Centura Brașovului ce asigură legatura rutieră dintre Brașov și Sânpetru.

Este responsabilitatea Consiliului Judetean Brașov de a corecta cât mai urgent „greșelile” din trecut care au condus la aprobarea construirii unui pasaj cu o capacitate de trafic subdimensionată încă din 2014.

Erorile de proiectare au fost agravate în anii următori de angajații Consiliului Judetean Brașov care prin Departamentul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului au acceptat dezvoltarea unor proiecte imobiliare în Sânpetru fără a lua în calcul și impactul asupra traficului din zonă, practic ei avizează „pe bandă rulantă” proiecte de dezvoltări imobiliare de blocuri (locuințe colective) care agravează lună de lună situația traficului.

Blocajele zilnice de trafic de pe DJ 103 conduc la întârzieri semnificative la orele de vârf, creează disconfort pentru cetățenii din Sânpetru, cât si pentru cei din cartierul Tractorul din Brașov, cresc riscurile de accidente rutiere și mai mult decât atât, această problemă afectează mediul înconjurător prin emisiile poluante generate de mașinile care stau cu orele în trafic.

Conform recensământului de trafic din 2022, pe sectorul de drum judetean 103, km 6 (în dreptul Pensiunii Ela), se înregistrează un trafic substantial de aproximativ 15.000 de vehicule pe zi depășind valorile de trafic înregistrate în 2022 pe autostrăzile A4, A6, A10 si A11.

Cred cu tărie în implementarea unei solutii de fluidizare a traficului actual prin crearea de noi bretele de acces rutier, de pasaje pietonale și piste de biciclete este vitală pentru a rezolva problemele actuale de congestionare a traficului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.