Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets cu Lena Chilari și open mic

Vineri, 5 mai 2023, ora 18:00, la Tipografia.

Invitata specială a ediției cu nr. 56 a clubului de lectură Dactăr Nicu’s Skyzoid Poets o să fie poeta și performerița basarabeancă Lena Chilari și la inițiativa ei am decis să organizăm și primul open mic din istoria clubului nostru de lectură.
Am invitat la open mic câteva dintre tinerele voci poetice care s-au format sau se formează momentan în jurul facultății de litere din brașov și care recent au readus la viață revista de literatură Corpul T.

Este vorba de Andrei Peptine, Nico Șimon, Gabriela Lung, Elena Macarie, Iulia Stoichiț, Vlad Minea și Crina Bega. În afara lor oricine care are o pasiune autentică pentru poezie e binevenit să citească un text la această ediție. Lectura Lenei Chilari va fi moderată de Dósa Andrei și Robert Gabriel Elekes și open mic-ul de Lena Chilari. Vă așteptăm cu microfonul deschis.

design afiș: Roxana Târziu
rezervări: 0722 373 090

Lena Chilari:
Sunt Lena Chilari, am 27 de ani și scriu poezie. Sunt din satul Pepeni, raionul Sîngerei, Republica Moldova, dar locuiesc la Cluj de aproape 10 ani. Volumul meu de debut se numește O cană de noviciok la bătrânețe și se găsește la Tracus Arte, 2020. Am luat Regele Dimineții la concursul de debut în poezie “A. Mușina”, în 2020, am luat premiul pentru debut în poezie “B. P. Hașdeu” la Chișinău, alături de Dumitru Fanfarov în 2020. Am luat premiul I la Festivalul “Literatura Tinerilor” la Neptun, organizat de Uniunea Scriitorilor din România în 2022. M-am antrenat o săptămână în Spoken Word performance în proiectul Strada fără nume organizat de PLAI la Timișoara. Am reprezentat România la Spoken Word International Festival în Varșovia, 2021. Din 1 august, ziua mea de naștere fac propriile mele Open Mic-uri de Poezie, până acum am făcut la Cluj, Chișinău și Iași. Am avut lecturi fizice în ordine cronologică: Chișinău, București, Bistrița, Timișoara, Brașov, Varșovia, Cluj, Neptun, Richiș, Iași și Suceava.

Leave a Reply

Your email address will not be published.