Se înființează Consiliul Digital Brașov, o platformă de consultare între administrația publică locală și mediul de afaceri, societatea civilă și mediul academic din municipiul Brașov. Dosarele de candidatură se pot depune până în 27 ianuarie

Asociația Cluster pentru Inovare și Tehnologie (ACIT), în parteneriat cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov (AMB), implementează proiectul „Dezvoltarea locală prin crearea și operaționalizarea Consiliului Digital Brașov”, Cod proiect 151254.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea capacității organizațiilor neguvernamentale și partenerilor sociali locali de a identifica și promova politici publice inovatoare, care să optimizeze procesele administrației publice orientate către cetățeni.

Scopul Consiliului Digital este de a crea o platformă de consultare între administrația publică locală și reprezentații mediului de afaceri, societății civile și mediului academic din municipiul Brașov în vederea definirii și promovării de politici publice inovatoare, în special în sectorul digital, care să optimizeze procesele administrației publice în relația cu actorii locali.

Inițiem procedura de constituire a Consiliului Digital, iar dosarele de candidatură se pot depune la adresa office@metropolabrasov.ro, până la data de 27 ianuarie.

Cine poate avea calitatea de membru al Consiliului Digital al Municipiului Brașov:
– organizațiile neguvernamentale din municipiul Brașov, constituite conform prevederilor OG nr. 26/2000 cu privire la asociații şi fundații, cu modificările şi completările ulterioare;
– operatorii economici din Municipiul Brașov cu obiect de activitate în sectorul TIC (tehnologia informației și comunicațiilor), constituite conform prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale;
– instituțiile de învățământ secundar și superior, acreditate conform legislației naționale aplicabile.

Dosarul de candidatură va cuprinde următoarele documente:
– Formularul de adeziune;
– Actul constitutiv/Statutul organizației/Certificatul Constatator ONRC sau orice alt document care atestă forma de organizare a organizației;
– Dovada că sediul /punctul de lucru/filiala se află în municipiul Brașov;
– Împuternicirea reprezentantului din partea organizației;
– Declarația pe proprie răspundere a delegatului.

Procedura de selecție

Calitatea de membru este obţinută prin constatarea îndeplinirii criteriilor de eligibilitate atât de către organizaţie, cât şi de către reprezentant, după încheierea apelului public.

Neîndeplinirea criteriilor de eligibilitate de către organizaţie şi/sau de către reprezentantul acesteia va atrage respingerea cererii de adeziune.

Comunicarea respingerii cererii de adeziune se realizează printr-o înştiinţare scrisă care se comunică prin e-mail sau la adresa organizaţiei care a solicitat aderarea.

Organizaţia poate să îşi schimbe reprezentantul în Consiliul Digital, condiţionat de transmiterea unei notificări motivate către secretariatul tehnic al acestuia.

Secretariatul Tehnic al Consiliului Digital va lansa anual apeluri publice pentru noi membri, oferind astfel posibilitatea aderării unor noi organizații, cu respectarea procedurilor și criteriilor menționate

Sursa foto: ALT Brașov

Leave a Reply

Your email address will not be published.