BCR Info: Randamentele titlurilor de stat în monedă locală din ECE au continuat să scadă semnificativ în ultima săptămână

▪ Diferenţialul de randament dintre obligaţiunile guvernamentale în lei pe 10 ani şi cele pe 3 ani a crescut cu 3 puncte de bază în ultima săptămână și a ajuns la 29 de puncte de bază, pe fondul unei scăderi mai ample a randamentelor obligațiunilor pe termen scurt.

▪ Diferențialul de randament dintre titlurile suverane pe 10 ani în lei şi cele similare în zloți polonezi a crescut în ultima săptămână cu 1 punct de bază și a ajuns la 118 puncte de bază, pe fondul unei scăderi mai ample a randamentelor obligațiunilor poloneze.

▪ Titlurile de stat românești în lei pe 10 ani au avut cea mai bună evoluție comparativ cu cele din Polonia și Ungaria în monedă locală de la începutul anului, înregistrând cea mai mică creștere de randament dintre cele trei, respectiv 291 de puncte de bază.
Randamentele pe 10 ani din Polonia au crescut cu 316 puncte de bază de la începutul anului iar cele din Ungaria au avansat cu 350 de puncte de bază.

▪ Ministerul Finanțelor organizează astăzi o licitație pentru titluri de stat cu maturitatea 29 septembrie 2032 prin care dorește să atragă 400 de milioane de lei.

Sursa: BCR

Leave a Reply

Your email address will not be published.